De zoektocht naar een (vrijwilligers) baan

by Nienke
Young business woman in white dress sitting at table in cafe

Toen ik afgelopen juni mijn studeerplannen aan de wilgen moest hangen, omdat mijn gezondheid fulltime studeren niet toeliet, wist ik dat ik iets anders wilde gaan doen. Ondanks ik chronisch ziek ben wil ik niet jaren lang alleen maar thuis zitten, terwijl ik nog wel iets kan doen. Ik kan en wil nog steeds iets betekenen voor de maatschappij.  Afgelopen oktober schreef ik  al een blogpost over de zoektocht naar een baan .  Vandaag schrijf ik weer een vervolg artikel over mijn zoektocht naar een baan.

Vanaf half augustus tot ongeveer half december, heb ik intensief gesolliciteerd op verschillende (part-time) banen. Ik vond een aantal banen die passend waren, die ik zou kunnen doen met mijn beperkingen. Verschillende sollicitatie brieven gingen de deur uit, maar telkens kreeg ik toch terug. U past niet in het profiel van de kandidaat die wij zoeken voor deze positie. Zelfs niet wanneer ik gewoon geschoold was voor het werk wat er werd aangeboden. Ik weet het natuurlijk niet 100 procent zeker maar ik denk dat het wel te maken heeft met mijn chronische ziekte en daardoor ook het gat in mijn cv.

Halverwege december ben ik na een gesprek met mijn arbeidscoach toch gestopt met solliciteren voor een betaalde baan. We gaan eerst de focus leggen op hoeveel uur ik eventueel belastbaar ben voor een baan.  Want ik kan wel voor een 20 uur per week baan gaan solliciteren, maar misschien kan ik maar 8 uur per week aan.  Nu kun je via re-integratie mogelijkheden vaak via een sociale werk voorziening aan het werk, maar in mijn geval was dit helaas niet mogelijk, mijn arbeidscoach had zelfs geprobeerd om nog een functie te creëren voor mij binnen de sociale werkvoorziening maar helaas was het op kort termijn niet te regelen.

Dus besloten we samen om in te zetten om vrijwilligerswerk. Om daar te kijken wat ik wil, maar ook hoeveel ik aan kan. Ik werd gekoppeld aan een organisatie in mijn omgeving. Ik zou net voor kerst een afspraak hebben voor mijn intake met het vrijwilligersbureau maar helaas door omstandigheden kon dit niet doorgaan. Begin januari maakte we een nieuwe afspraak voor de intake. Die intake was positief en de intaker van het vrijwilligersbureau had een plek voor mij in gedachten waar ik eventueel aan de slag kon gaan.  Het vrijwilligersbureau in mijn omgeving heeft eigen coaches die je kunnen helpen met de weg naar een mogelijke vrijwilligers baan.

Vorige week vrijdag werd ik aan een coach gekoppeld, en had ik een gesprek met haar. Deze dame was ontzettend geïnteresseerd in mijn verhaal en zocht mee naar mogelijkheden voor een plek. De plek die de intaker mij aanraadde om mogelijk aan de slag te gaan, raadde de coach af. A: omdat ik in een dorp woon, en daardoor de plek niet perse vaak bezocht word, en je dan misschien drie uur moet uittrekken voor misschien 2 a 3 personen, die niet speciaal voor jou naar die plek gekomen zijn. En B: Omdat zij me adviseerde te gaan kijken naar iets wat meer aansluitend was met mijn opleiding, en eventuele doorgroeimogelijkheden bij een bedrijf/organisatie naar een betaalde baan.

Inmiddels heb ik een aantal mogelijkheden gevonden, waarop ik kan gaan reageren. De komende weken staan dan waarschijnlijk ook in het teken van gesprekken voeren, en kan ik misschien rond eind februari begin maart aan de slag bij een organisatie.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten