Wie jij bent

by Daisy

Lieve Sam,

Jij bent de eerste man in mijn leven die ik niet gekozen maar gekregen heb. Geboren uit dezelfde buik en geboren met hetzelfde bloed. Ontstaan door twee prachtige mensen die van ons een broer en een zus maakte. Ook al was ik altijd 5 jaar ouder dan jij en vond ik je vaak vervelend en irritant. Wie jij bent en wat jij voor mij betekent is eigenlijk niet te beschrijven, maar ik ga het toch proberen.

Toen jij als pasgeboren baby veel (te veel) huilde en ik minder aandacht dan daarvoor kreeg, heb ik pap en mam gesmeekt of ze je niet weg konden doen of terug konden stoppen waar je vandaan kwam. Dat ging helaas niet… Nú ben ik ze er dankbaar voor, want mede dankzij jou heb ik leren; spelen, delen, liefhebben, ruzie maken tot haren trekken toe en in diezelfde 5 minuten samen een broodje chocopasta eten. Belangrijke momenten om te groeien tot de zus en vrouw die ik nu (voor jou) kan zijn.

Vroeger waren we vooral bezig met treiteren, kibbelen en elkaar verraden om de meest onnozele dingen. Want dát doen broers en zussen. Gelukkig veranderde het verraden in vertrouwen en verdween onze strijd in de loop der tijd. Toch stonden we altíjd voor elkaar klaar. Die ene keer toen iemand jouw skateboard kapot maakte en ik hem wel even aan ging pakken -ook al was het een jongen én was hij twee koppen groter en breder..- kwam ik thuis met een gebroken neus en een kapotte lip. Máár ik had wel je skateboard gered! En zo sta jij er ook altijd voor mij. Je vecht voor me en gaat door het vuur. Je bent een van de meest eerlijke mensen met het grootste gevoel voor rechtvaardigheid. Onrecht is voor jou een van de ergste dingen. Dit maakt je een goed mens, maar soms ook een onbewust doelwit. Het bracht je soms meer problemen en ellende, terwijl jij alleen maar “goed” wilde doen.

Onze eeuwige competitie onderling veranderde in support. Het leven is geen wedstrijd meer.. wie het beste presteert of het langste volhoud. Ik ben best wel eens jaloers geweest op jouw puberteit en het lef om alles wat op je pad kwam uit te proberen. Feestjes, vrouwen, drugs, alcohol en de meest bizarre dingen. Ik durfde dat niet. Ik sta van een wijntje al op mijn kop en vind de zwarte cross het grootste festival ter wereld. Ik weet niet beter. Jij niet. Jij ontdekt alle plekken van de wereld en neemt als het moet gewoon 1 schone onderbroek in je jaszak mee en ziet wel waar het schip strand. Ook was jij mijn support die mij na jarenlang twijfelen de sportschool in kreeg en leerde “schijt te hebben”. Hoofd omhoog, rug recht en doen wat je zelf wil. Een wijze en belangrijke les van mijn kleine broer.

Zo ook nu, jij wordt verliefd en beslist zonder lang na te hoeven denken dat je naar Australië vertrekt. Gewoon, omdat het goed voelt en jij wel ziet wat het leven je gaat brengen. Super eng, spannend, maar mega stoer. Jij gaat voor je eigen geluk en voor de liefde. Niet egoïstisch, want waarom zou je het niet doen. Je bent jong en wil de wereld zien..en dat kan ik alleen maar aanmoedigen en stimuleren.

De diepgang die onze gesprekken en band gekregen heeft in de afgelopen jaren is met geen pen te beschrijven. We kunnen uren kletsen, maar soms is één blik genoeg. Je bent een groot deel van mijn leven en zelfs een stukje van mij. Ik roep altijd dat onvoorwaardelijke liefde niet bestaat, maar jij komt aardig in de buurt. Want wat je ook uit zal vreten..ik hou altijd van jou. 

Ik vind het best wel lastig om straks zo ver van jou vandaan te leven. Met een beetje geluk word ik beter en kan ik mijn leven weer oppakken. Nieuwe doelen stellen en mijn eigen dromen achterna jagen. Want zowel voor jou als voor mij gaan er veel dingen veranderen. Ik hoop dat de volgende keer dat ik je zie ik een stuk gezonder, fitter (en bruiner) ben en weer vollop in het leven sta. Ik een kilo of wat kwijt, een nieuwe baan, grote mensen huis met een tuintje en jij misschien wel als oom (in spè). Of als mijn getuige als Ronald dit ook leest 😉 kidding!

Tot die tijd houd ik een onzichtbaar lijntje met je. Eentje die heel sterk is en zo ver rijkt als nodig is. Volg al je dromen en ik volg ze met je mee. Laten we allebei oud worden op elk ons eigen plekje en toch altijd samen zijn.

Ik ga je zo vreselijk missen, maar weet dat ik elke dag weer ontzettend trots op jou ben en achter je zal staan.

Leef, vier, beleef, geloof en heb lief. 

Ik hou van jou.

Je zus.

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten