Van lood goud maken

by Gastblogger
Foto: Klompje goud

Ik schreef eerder al  een blog over mijn afstuderen. Dat is nog steeds aan de gang, maar gelukkig wel bijna voorbij. Er wordt weleens gezegd: “De laatste loodjes wegen het zwaarst.” Ik kon mij nooit zo vinden in die uitspraak en deze ging dan ook het ene oor in en het andere oor uit. Dat is inmiddels wel anders…

Door mijn revalidatie kreeg ik een onverwachte klap te verwerken en viel ik langer uit dan ik dacht. Zelf had ik geen zin om nog meer vertraging op te lopen en deed ik er alles aan om de achterstand in te halen. Er was veel kritiek vanuit docenten, zij zagen het – door de berg werk die er in september nog lag – niet gebeuren dat ik in juni zou slagen. Ik wist het deze keer ook niet, het was behoorlijk wat en misschien zélfs voor mij iets te ambitieus. Ik wist echt niet wat ik kon verwachten en ben het  in goed overleg blijven proberen. Gelukkig heb ik dit jaar een fijne studieloopbaanbegeleider en een goede ambulant begeleider. Samen verzetten we die bergen werk en hebben we al die tijd uitsluitend in oplossingen gedacht. Ik val onder een ander cohort dan klasgenoten en mijn examinering loopt hierdoor heel anders. Dit betekent dat ik, ondanks mijn executieve vaardigheden of juist het gebrek daaraan, zelf moest uitvinden hoe ik alles zou gaan regelen. Een behoorlijke uitdaging dus! Deze en aankomende week staan voor mij in het teken van de laatste loodjes. Ik had nooit gedacht dat het zo zwaar zou zijn. Door de vele “zijwegen” die ik heb moeten inslaan tijdens mijn opleiding, moeten alle examens nu kort na elkaar afgerond worden. Ik vind het echt heel pittig, maar houd mij vast aan het feit dat het bijna voorbij is en dat er dan een nieuw hoofdstuk van mijn leven in Amersfoort kan beginnen. Dat houdt zelfs mij op de been en daar haal ik mijn motivatie uit op de moeilijke momenten. Straks heb ik genoeg tijd voor drankjes, gezelligheid en het ontdekken van de stad. Studeren is nu prioriteit één. Ik heb mezelf beloofd dat ik trots op mijzelf zal zijn en dat ik mijn ouders, docenten en andere mensen zal verbazen met de kracht van mijn inzet!

Vanmorgen was het na het maken van vele plannen tijd voor het eerste assesmentgesprek. Mijn verantwoordingsverslag heb ik vrijdag teruggekregen om aan te passen. Een document van maar liefst 5515 woorden was het eindresultaat en – thank God – heb ik beide examens gehaald en mag ik nu als een malle door met de tweede en daarmee laatste fase van deze examenonderdelen. Eén van de docenten die mij al vanaf 2013 volgt, heeft in september gezegd dat ik er rekening mee moest houden dat ik nog een jaar vertraging zou oplopen. Vandaag nam zij plaats als één van mijn assesoren met de boodschap dat ze het niet voor mogelijk heeft gehouden dat ik in zo’n korte tijd al zo dicht bij dat diploma zou zijn gekomen. “Dat zijn de betere berichten”, zoals mijn vader zou zeggen. Mijn moeder schreeuwde het bijna uit van blijdschap. Weer een stukje dichterbij mijn doel!

Het zijn loodzware dagen, probeer van lood goud te maken! – Bokoesam

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten