Truus aan het infuus. Deel 2.

by Daisy

Afgelopen dinsdag mocht ik mij weer melden in het AMC. Een afspraak op het Rhino/long uur. Dit is een spreekuur waarbij er een KNO én longarts tegenover je zitten en in mijn geval ook nog 2 coassistenten. Vol kamertje dus! Deze 4 mochten in conclaaf of ik wel of niet geopereerd moet worden aan mijn hoofd. Holtes verwijden/ neus uithollen/ mogelijke poliepen weghalen?

Dit kunnen ze vaak maar op een manier uitvinden. Met de camera. En nee, geen leuke Nikon, Canon of zaktoestelletje. Een mega grote NIET FLEXIBELE METALEN BUIS die je neus in gaat en tot ergens in je holtes kan komen. Op het scherm kan je meekijken naar je eigen hersenen en snot. Oke, dat is overdreven maar wel alles wat tussen je neus en keel zit. Super interresant wel! Op dát moment was alles rustig in mijn hoofd, dus geen reden voor een operatie. Jeej! De reslizumab infusen schijnen ook goede invloed op mijn hoofd te hebben, dus eerst dit maar proberen. Houdoe en bedankt! 

Tussendoor hadden we tijd voor een kop koffie en een rondje kerstmarkt. Ik kende het van horen zeggen, maar de hele begane grond in het AMC was 1 dag omgetoverd tof kerstmarkt voor alle patienten en personeel. Infuuspalen met zieke mensen, maar ook OK assistenten met blauwe mutsjes en jassen liepen door elkaar te graaien naar afgeprijsde Rituals artikelen en zelfgemaakte bosbessenjam! Best gezellig. Achteraf gezien DE plek waar ik waarschijnlijk mijn hedendaagse verkoudheid wéér heb opgelopen. What else. Grrr

Om 1 uur was het tijd voor mijn nieuwe shot avontuur. Aanmelden, op bed liggen, infuus erin, spoelen en een halfuurtje nablijven ter observatie. Omdat dit de 2e reeks is hoefde ik gelukkig niet 2 volle uren na te blijven. Mama was gezellig met me mee en we konden toch mooi de hele eerste aflevering van Heel Holland Bakt op mijn tablet terugkijken! In het bed naast mij lag 5 minuten een buurman die 4 zakjes bloed zou krijgen, maar toch verhuisde omdat bij dicht bij toilet moest liggen voor zijn plastabletten. Daarna een jonge gozer die ook een infuus met ‘iets’ kreeg. Na 4 uur lang in het AMC geweest te zijn konden we gelukkig weer naar huis! De hoofdpijn begon ergens tussen het afkoppelen en de terugreis. Dit is een bekende bijwerking en meer dan paracetamol kan ik er niet voor krijgen.

Eenmaal thuis voelde ik me mij behoorlijk ellendig en heb ik lekker een dagje in bed gehangen. Ik had nog 1 heel seizoen Greys Anatomy van vriendinnetje Sabine liggen, dus ik heb na een aantal uren slaap heel wat operaties uitgevoerd en relaties proberen te redden! Verslavend!

En toen werd ik wéér verkouden. Zomaar. Zonder aanleiding. Snotneus, niezen.. mega irritant. En ja.. Iedereen is verkouden en grieperig, maar de laatste twee snotneuzen lag ik meteen 2 weken in Amsterdam. Dus ik heb een tafel vol vitaminepillen, fruitshakes, pufjes, antibioca en extra prednison en we blijven duimen! De feestdagen komen eraan en ik kan niet wachten!

Om te beginnen vanavond met mijn lieve vriendinnetjes uiteten en het Winterfeest. ZIN IN! Met of zonder snotneus. Wij gaan op pad! Daarna 2 weken vol evenementen en feestjes en dan eerst…vakantie! Yes! Woensdag nog een dagje prikken en blazen en dan even helemaal niks. Volgend jaar pas weer. Joehoe!

Liefs, Daisy!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten