Thinking out loud

by Dominique
Foto: Microfoonstandaard

Hij speelde een van mijn meest favoriete nummers en wat heb ik ervan genoten toen ik hem eindelijk live zag spelen in de Johan Cruijff arena in Amsterdam. Ik heb het dan ook over sing en song writer mijn grootste idool Ed Sheeran. 

Het begon een paar maanden geleden. Toen ik probeerde kaartjes te scoren voor deze topper. Helaas had ik dikke pech en kreeg ik het niet voor elkaar. Balend, chagerijnig zat ik in mijn visstoeltje met mijn hengel. Ik smeet me telefoon in me tas en ik keek er niet meer naar om.

Eenmaal midden op de dag wilde ik kijken hoe laat het was om mijn medicatie te slikken tot ik zo’n 50 gemiste berichten zag van germaine. In hoofdletters DO IK HEB WEL KAARTEN GESCOORD VOOR ONS!!! nou she rocked my world. Man wat was ik blij. Ik ga naar mijn grote held! Bummer… duurt nog 8 maanden….

8 maanden later…

Lopend vanaf p11 richting het stadium komen we meerdere fans tegen. De sfeer zit er goed in! En we hebben zin. Eenmaal binnen wilden we eerst kijken bij de t-shirts. De meeste maten waren al uitverkocht. Maar na de show zouden die weer zijn aangevuld. Dus na de show dan maar.

Het voorprogamma was al begonnen. Jamie lawson hadden we al gemist maar dit vonden we zelf niet zo erg. We keken beiden meer uit naar Anne-Marie. Ze zong prachtig live en ze maakte leuk contact met het publiek. Bij een van der laatste nummers zijn we snel nog naar de wc gegaan om op tijd terug te zijn voor de drukte.

Tijdens de pauze keek ik mee op de telefoon van een meisje die onder ons zat. Ik weet het het is onbeleefd maar je gaat automatisch toch meelezen. Ze had een whatsapp gesprek met een vriendin die een artikel stuurde. Toen ze de link opende zag ik staan. Special guest optreden Ed Sheeran is Robbie Williams!!! Nice dachten we beiden. Zou cool zijn als het zo is.

We hebben onwijs genoten van de optredens. Ik hield een setlist bij. Zie foto

De sfeer zat er goed in. Op de beat en tempo zwaaide of klapte het publiek mee.  Wat me een overweldigende gevoel gaf. Bij happier trok iedereen zijn telefoon tevoorschijn op zaklamp en schuivelde in de sfeer op de muziek de telefoon heen en weer. Het creëerde een echt gevoel waardoor het nummer nog meer betekenis kreeg. Helaas is het filmpje te groot om hem up te loaden anders hadden jullie kunnen meegenieten.

Toen Ed, Robbie aankondigde werd het publiek gek en schreeuwde ze alles bij elkaar.

Na het nummer Angels maakte Ed zijn setlist af met een geweldig gitaarspel. Wat ik ook zo bewonderenswaardig vind is dat hij het hele optreden in zijn eentje speelt. Hij neemt de begin acoorden op. En speelt die vervolgens af en speelt daarna zelf er weer tussendoor. Je begrijpt dus als hij zijn acoorden verkeerd speelttijdens de opname je dit door het hele liedje dus hoort. Dat is best nogal wat druk die je op de ketel legt. Nu kan ik je vertellen dat hij het foutloos heeft gespeeld. Wat een geweldige avond was dit en hopelijk zijn de we er de volgende keer ook gewoon weer bij. Germaine bedankt voor het onwijs gave mooie t-shirt  en bedankt voor deze mooie ervaring. Deze kan ik van mijn bucket list scrappen want o wat wilde ik graag hem live zien spelen. Ik moest wel 3 dagen bijkomen van dit avontuur.  Maar het was het dubbel en dwars waard!!!

Liefs Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten