Terug van weggeweest

by Dominique

Jaja, long time no blog. Ik deed het niet met opzet, maar ik had letterlijk een brainfart…. geen inspiratie, zin, of ideeën. Er is echt zoveel gebeurd maar daar ga ik jullie niet mee vervelen. Wel heb ik een gesprek gehad bij het UWV. Daarover meer hieronder.

Ik moest vroeg op die dag want ja uiteraard maakt het UWV een afspraak zonder communicatie. Oftewel wij zeggen wanneer en je komt maar. Het gekke was. Ik heb een nieuwe arbeidsdeskundige gekregen ivm mijn verhuizing. Via mail hadden we contact en zouden we bellen om de situatie te schetsen. Opeens kreeg ik na een paar dagen een email met erin dat ik ingeschreven sta op werk.nl en hij me op de woensdag om 13:00 uur verwachte. Oke.. Ik vond dat vervelend want hij kwam dus nu al zijn afspraak niet na. Dus ik had natuurlijk dus ook geen zin in de afspraak hierdoor.

Maar zoals ik al zei ik moest die dag al vroeg op want ik had mijn afspraak met het AMC al staan die dag. Na die afspraak ben ik doorgereden naar mijn ouders. Want ja mijn vader gaat altijd mee naar alle afspraken bij het UWV. Dus ook vandaag. We waren optijd. Om 5 over 1 kwam er een man naar buiten gelopen die mijn naam omriep. Ik antwoordde en we liepen samen door een gang naar een kantoor. Hij stelde zich voor en ging op een leuke wijze achter zijn bureau zitten. De bureaus zitten in elk kantoor daar vast in de gehele breedte. Dit is schijnbaar vanwege mensen die kwaad kunnen worden in gesprekken ze niet zo 1,2,3 bij de deskundige kunnen komen. Hij klom over zijn bureau i.p.v. Omlopen. Hij zei “zo kom ik ook aan mijn beweging”. Haha. Okee punt gemaakt.

Het gesprek. “Eerlijk Dominique, ik heb je dossier niet gelezen er stond zoveel in, dat ik gestopt ben met het lezen. Ik wil geen beeld van je vormen vanuit een dossier. Dus vertel zelf maar aan mij wat je wilt vertellen en we gaan daaruit verder werken en kijken of er haalbare doelen zijn.  Weet je wat ik begin wel over mezelf. Dan kan jij een beeld over mij vormen. Ik heb gewerkt op de IC en de leiding gehad over de EHBO. Ik hou van fietsen en wandelen. Zo genoeg over mijzelf nu weer terug naar jou.

Dus kortgezegt 30 min snel in een vogelvlucht verteld hoe alles is verlopen met de ziekte, gevecht met het UWV in de rechtbank, gevechten met de zorgverzekering ronddom verschillende vergoedingen. Daarna over het punt. Wat wil ik en kan ik zelf. We zijn tot de conclusie gekomen dat ik graag wil en kan werken. De vraag is alleen wat kan en wil ik graag doen. Hij denkt dat de maximale belastbaarheid per dag uiterlijk 4  uur is. Over 4 dagen. Verder moet ik starten met maar 2 uur per dag. Ja, mooi en makkelijk gezegd. Maar vind maar een baan in die uren. Hij zei dat het geen probleem is. Naja ik mocht zelf een kant op kiezen wat me leuk leek. En hij gaat proberen iets  te vinden wat dus haalbaar is.

Het voordeel van zijn geschiedenis, hij weet wat mijn ziekte inhoudt. Hij vertelde zelf ook dat ik altijd op en neer zal gaan in mijn ziekte en energie. Dat zal nooit stabiel blijven. Hij wilde daarom ook niet dat ik me verplicht moest voelen om te gaan werken. Die druk moet er niet zijn.

De volgende afspraak is er nog niet, maar ik heb er eerlijk gezegd wel heel veel zin in!

Na bijna 6 jaar thuis te hebben gezeten ben ik blij dat ik rustig bij beetje weer deel mag nemen aan het werk leven. Ik voel me koning te rijk over hoe het gesprek is gegaan.

Liefs Do

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten