TAG: Harry Potter

by Marly
Images: Pixabay.com

Deze TAG kwam ik een tijd tegen op de blog van Froukje en ik kon hem gewoon niet aan me voorbij laten gaan.

1. Wat is je favoriete boek?

Oei, moeilijke vraag. Maar ik denk dat ik dan toch voor Harry Potter and the Deathly Hallows ga (Harry Potter en de Relieken van de Dood, deel 7 dus). De meeste mensen vinden het volgens mij een heel saai stuk als ze steeds in het bos kamperen en op zoek zijn naar de Horcruxes (Gruzielementen), maar dat vind ik juist heerlijk om te lezen! Ik lees (en luister) trouwens altijd de boeken in het Engels, dus die namen zul je hier in de TAG vooral tegenkomen, maar ik zal de Nederlandse namen erbij zoeken.

2. Wat is je favoriete film?

Dat is zeker weten Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, deel 3). Heb je je weleens gerealiseerd dat dit het enige boek is waar Voldemort niet in voor komt?!

3. En wat is je minst favoriete boek?

Mijn minst favoriete boek is denk ik Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter en de Geheime Kamer, deel 2). Maar met name van de films vind ik dit deel het minst leuk.

4. Delen van boeken of film die je doen huilen?

Als Dobby dood gaat nadat hij iedereen uit het huis van de Malfoy’s gered heeft. SO SAD!

5. Als je een relatie zou krijgen met een Harry Potter personage, wie zou dat dan zijn?

Pfoe…moeilijke vraag. Ik zou het eigenlijk niet zo goed weten.

6. Wat is je favoriete toverspreuk?

‘Wingardium Leviosa’

7. Op welke afdeling zou je komen?

Hufflepuff!

“You might belong in Hufflepuff
where they are just and loyal
those patient Hufflepuffs are true
and unafraid of toil”

#teamhufflepuff

8. Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat nemen?

Een uil, absoluut.

9. Favoriete personage

Ginny, maar dan wel boek-Ginny. De films doen haar echt helemaal geen recht!

10. Minst favoriete personage

Pansy Parkinson! De bitch.

11. Wat zou je patronus zijn?

Mijn patronus is volgens Pottermore een ‘Tortoiseshell Cat’, aangezien ik echt helemaal niets met katten heb, ben ik wel een beetje teleurgesteld…Maar gelukkig beschermt hij me wel goed tegen Dementors!

12. Als je kon kiezen tussen de Steen der Wijzen, onzichtbaarheidsmantel of de machtige toverstok wat zou je dan kiezen?

Deze vraag irriteert me echt meer dan goed voor me is. De vertaler van deze TAG (ik neem namelijk aan dat het origineel een Engelste TAG is, anders is het helemaal verschrikkelijk dat de Steen der Wijzen in dit rijtje staat; ben je wel een Harry Potter fan?!) heeft Harry Potter and the Deathly Hallows (de Relieken van de Dood, deel 7) duidelijk NIET begrepen..De Steen der Wijzen heeft namelijk helemaal niets te maken met de onzichtbaarheidsmantel of de machtige toverstok..De steen waar het over zou moeten gaan is namelijk de ‘Steen der Wederkeer’ (the ressurection stone). De Steen der Wijzen is die steen die Harry in deel 1 uit handen houd van Voldemort/Quirrel, waar het Levenselixer van Nicholas Flamel mee gemaakt wordt. Het lijkt me dus vrij onlogisch dat het over die steen zou gaan, omdat het natuurlijk dé vraag was in deel 7: wat kies je? Dus dat.

Maar goed, ik zou kiezen voor de onzichtbaarheidsmantel.

13. Wat zou je favoriete vak zijn?

Charms! (Bezweringen)

14. Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten wie zou dat dan zijn?

Emma Watson! Zij lijkt me echt inspirerend.

15. Heb je een van de Harry Potter games gespeeld?

Vroeger had ik Harry Potter deel 1 voor op de PC, dat vond ik echt leuk! FLIPENDO! Ik heb ook Harry Potter spellen op de PlayStation gespeeld.

16. Als je op zwerkbal zou zitten wat zou je positie zijn?

Ik denk Seeker (Zoeker), want ik heb wel oog voor detail en kan me goed vastbijten in een bepaald ding.

17. Favoriete quote

“It is our choices, Harry, that show what we truly are, far more than our abilities.”

en

“I’d say it’s a small step from ‘Wizards first’, to ‘Pure-bloods first’, to ‘Death Eaters’. We’re all human aren’t we? Every human life is worth the same and worth saving.”

18. Was je blij met het einde?

Wel met het einde van boek 7, maar niet met hoe ‘The Cursed Child’ daarmee verder ging…

19. Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Moet je dat nog vragen 🙂 Kijk ook eens HIER voor mijn ervaring met het maken van Harry Potter monopoly!

Liefs Marly

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten