Strijd met school part II

by Nienke

In mijn blogpost van gisteren kon je lezen over mijn strijd met school , omdat dit zo’n lang verhaal is heb ik besloten om het in twee├źn te delen. Wil je deel 1 lezen klik dan hier

Nadat ik bij de schoolarts ben geweest kwam ik opnieuw bij mijn mentor te recht om een opleidingsplan te bespreken.We spraken af dat wanneer ik te veel pijn heb me niet elke keer ziek hoef te melden bij school , maar dat ik in een appje laat weten dat ik er niet ben. De lesstof moest ik zelf bijhouden. En kreeg vrijstelling van de 80% aanwezigheidsnorm per vak die geld op onze school.

Dit ging vrijwel prima , docenten vonden omdat ik toch wel wat belangrijke stof miste dat ik het moest aanvullen met extra opdrachten. Voor mij was dit geen probleem want ik wilde mijn vakken behalen. Na een half jaar kreeg ik te horen dat ik een nieuwe mentor zou krijgen, omdat onze klas te klein werd door uitvallers de mentor groepen bestonden opeens nog maar uit drie leerlingen.Ik vond het niet erg om een andere mentor te krijgen want ik dacht dat al mijn afspraken en mijn ziektebeeld wel waren doorgegeven. Maar niet dus. Alles moest weer van voor af aan. Ik kon opnieuw mijn ziekte gaan uitleggen en moest opnieuw voor elkaar krijgen dat mijn afspraken weer golden bij deze nieuwe mentor,

Ik ging in de tussentijd gewoon over naar het tweede jaar dit was allemaal geen probleem, maar opeens kwam ik lesstof te kort had ik te weinig stage en mijn docent was niet eens op stage eindbezoek geweest dus ik kon in februari niet eens door naar de tweede helft van leerjaar twee. Ik besloot uit mij zelf om maar een half jaar terug te gaan zodat ik geen problemen zou hebben.

Ik ben afgelopen september opnieuw met het tweede jaar begonnen, maar ben nog steeds tot vandaag de dag geen meter opgeschoten. In de tussentijd heb ik wel 100 gesprekken gehad en nog steeds staat er niks vast.

Ik ben afgelopen december ook weer bij de schoolarts geweest om nogmaals voor school aan te tonen wat mijn beperkingen zijn en of de situatie verbeterd is. (lees of ik van fibro genezen ben.) Gelukkig had ik dit maal een andere schoolarts en deze begreep de situatie , hij bedacht ook mee in oplossingen en ging op onderzoek uit wat er eventueel nog te doen is aan fibromyalgie aan behandelingen. Hij was zeer ge├»nteresseerd ook omdat zijn collega’s toevallig met deze ziekte bezig waren in een revalidatie vorm.

Inmiddels is daar uit gekomen dat het geoorloofd is wanneer ik niet aanwezig kan zijn. Verder word ik doorverwezen naar iemand die met mij de opleiding in gaat plannen.

Word vervolgd…..

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten