Spoonie Life Hacks #1

by Nienke
Afbeelding: SpoonieHacks 1

Soms kom je handige life hacks tegen om je leven met een chronische ziekte wat makkelijker te maken. Ik maakte een lijstje met mijn life hacks en deel deze vandaag met jou..

Een douche stoel of douche kruk.

Heb je moeite met douchen, is het te intensief om te lang kunnen staan dan is een douche stoel of een douche krukje misschien een ideale uitkomst voor jou.  Wil je er een aanschaffen dit kan vaak via een thuiszorg organisatie (als je dit vergoed krijgt) en vaak hebben winkel’s zoals Action, Lidl, Aldi wel eens dit soort ondersteuningsmiddelen in hun actiefolder.

Op hele slechte dagen vind ik een douche stoel echt ideaal, het kost me dan veel minder moeite om te douchen.
Je moet misschien wel even over schaamte heen dat je niet normaal meer kan douchen maar ik kan je garanderen een douche stoel is echt een uitkomst!

Een planning van je nieuwe dag

Als je de energie hebt is het makkelijk om een planning te maken met dingen die je op een dag moet doen. Dit kan met een ouderwetse to do list of noteer in je telefoon wat je plannen zijn om te doen die volgende dag.
Heb je een keer last van brainfog dan kun je nog wel achterhalen wat je plannen waren.

Een stoel of een krukje in de keuken.

Ik gebruik zelf al een aantal jaren een stoel in de keuken, wanneer het koken me teveel word en ik niet al te lang op mijn benen kan staan dan kan ik rustig gaan zitten en dan zittend koken. NOTE: Ik ben vrij lang dus voor mij is het mogelijk om zittend te koken, let op dat je misschien over warme pannen komt te hangen, dat is misschien niet al te handig. Dan zou je het krukje kunnen gebruiken voor de tussenpozen dat het gerecht moet opwarmen.

Meal Prep.

Op dagen wanneer het goed gaat dan kies ik vaak om te meal preppen. Ik kook vaak een dubbele portie voor mijn vriend en mij en deze vries ik dan in. Op een moment dat het niet lukt om te koken kan ik een voedzame maaltijd uit mijn vriezer trekken om op te warmen.

Medicijndoos.

Slik jij op een dag meerdere medicijnen? En moet je ze bijvoorbeeld in de ochtend, middag en avond innemen dan is een medicijndoosje misschien handig voor jou. Deze zijn vaak te koop bij Kruitvat , Hema, Action. Vaak zijn ze voor een week en kun je je hele week aan medicijnen vooruit plannen en dan hoef je niet elke keer naar het juiste doosje graaien voor de juiste medicijnen.

Kende jij deze life-hacks al? Deel ook in de comments jou spoonie life-hacks

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten