So freaking worth it!

by Dominique
Foto: Mirofoon in spotlight
Afbeelding: Unsplash - Pexels

Zoals ik al eerder in mijn blog had verteld heb ik mijn bijnierverwijdering operatie uitgesteld naar de volgende maand en niet vanwege medische redenen. Nee sommige zullen mij misschien voor gek verklaren (wat ook niets nieuws is voor mij) maar het zit namelijk zo.

De man van één van me beste vriendinnen is zo lief geweest (dankjewel Pim!!!) om concertkaartjes te scoren voor Chrystal en mij en dan niet zomaar een concert nee. Deze band vonden we vroeger al super te gek! We verkrachten dan ook altijd haar mooie muziek op Singstar. Want ja dronken zingen dan klinkt alles mooi. Behalve als je het filmpje de volgende dag terug kijk op je mobiel en denkt… doe maar niet (dat opnemen niet he, dat zingen blijft evengoed een leuke bezigheid). Ik zal je niet langer in spanning houden, ik heb het natuurlijk over de enige echte rockband: Evanescence!!!

Zaterdag 17 juni. Ik rij naar mijn ouderlijk huis om mijn mooie lieve Trudy (Nissan micra van 23 jaar oud) om te ruilen voor hun Ford Focus. Ik hou van Trudy echt waar maar een ritje van twee uur naar Tilburg en weer terug zal haar en mijn zit comfort geen goed doen.

Op naar Chrystal! Door naar de winkel. Snoepgoed, broodjes en vooral belangrijk voor op de terug weg, redbull inslaan. Even gestopt bij het ‘t tankstation om te tanken en hop hop, gas erop naar Tilburg.  Gek genoeg reden we in één keer goed en kwamen ruim optijd aan op de plaats van bestemming! Poppodium 013! Vanwege de terreur dreigingen hadden ze al aangekondigd via Facebook dat tassen niet mee naar binnen mochten en deze gecontroleerd werden voor ze in een kluis moesten. Tja dan heb je mevrouw wandelende apotheek mee…  Dus voor vertrek toch nog even gauw gebeld met het poppodium. Ze zouden mijn naam noteren en ik zou mijn tas wel mee naar binnen mogen nemen na controle i.v.m. met mijn noodmedicatie. Gelukkig maar want anders hadden we natuurlijk een groot probleem gehad.

We kwamen natuurlijk ruim optijd aan, rond 16:00 uur. We hadden gereserveerd bij een restaurant er vlak naast. Het restaurant ging helaas niet eerder open en we hadden ook nog geen zin om ergens op een terras te gaan zitten. Dus hebben we een rondje gelopen om te pokemonnen. Ja, wij doen dat nog steeds en ja dat vinden wij leuk!!!

Rond 17:00 uur schoven we dan eindelijk aan. Ik ben alleen de naam vergeten van het restaurant. Maar de spareribs waren verrukkelijk lekker. Ik had die met Jack Daniels marinade saus genomen en Chrystal had de steak!

De zaal ging om 19:00 uur open en dat was goed te zien aan het publiek wat ons al voorbij liep op weg naar het concert toen we nog aan het eten waren. Sommige hadden zich wel heel mooi, apart en leuk uitgedost. Uiteraard sommige extremer dan anderen maar het was een mooi tafereel om naar te kijken. Tijdens het Pokemon lopen moesten we ook wel lachen om de reclame borden van de restaurants. Die waren goed ingesteld op de gegeven concerten. Quotes zoals:  het evanescence menu, de evanescence burger! En ga zo maar door.

Maargoed we gingen maar eens in de rij staan. Er waren twee rijen. De snelle rij en de langzame rij. Je kan al raden in welke rij wij moesten staan. Juist de slome aangezien ik natuurlijk een tas mee moest nemen. Maargoed we hebben uiteindelijk geloof ik maar 10 minuten in de rij gestaan dus dat viel wel mee. Het doorzoeken van mijn tas duurde iets langer. Daarna kreeg ik een bandje om met de tekst: researched en een handtekening. Dezelfde ging ook om mijn tas. Mocht ik aangehouden worden door andere medewerkers hoef ik dus niet 100x mijn tas te legen.

Daarna snel muntjes gehaald en een mooi plekje gevonden boven op de trap. Gelukkig konden we nog even zitten voor het begon. Het voorprogramma was niet slecht, maar niet zozeer mijn smaak.

De zaal was aardig gevuld en de sfeer was goed. Het was wel onzettend heet, het zweet liep overal en ik was dan ook helemaal nat. Chrystal en alle mensen om mij heen hadden hetzelfde probleem. Maar dat mocht de pret niet bederven. Afentoe voelde je ineens de kou van de airco voorbijkomen en dat was een heerlijk briesje. 10 minuten later dan op de planning kwam eindelijk onze mooie droom uit. Evanescence live zien optreden.

Shit zei ik nog tegen Chrystal, straks zingt ze uberslecht dan is het voor altijd verpest… Uhm … please laat der niet vals klinken, dat zou echt een smet zijn op de avond.

21:10 uur was het dan zo ver. De show startte met felle blauwe lichten en de melody van everybody’s fool klonk ons al welbekend. Ze rockte hard en zong super zuiver. Gelukkig!!! Ik kan alleen maar een woord gebruiken voor de hele show en performens en dat is WAUW! Super, fantastisch, adembenemend! Zo mooi en zuiver. Amy Lee zag er dan ook fantastisch uit. Een mooie zwarte top met zwarte rok. Waarover een kanten zwarte laag over de korte rok viel. Daaroverheen droeg ze een brede grote riem en doorbrekend was de rode bolero. Der haar opgestoken in een paardenstaart. Wat logisch is met deze hitte. Tussen de nummers door kwam er ook rustig een piano even op het podium. Gewoon omdat het kan.

Tussendoor ben ik nog even snel naar de toilet gerend want de hele show het ophouden was geen optie. Wat wel een voordeel is. Geen rij! Yaay.

We hebben heerlijk genoten van het concert en van de ervaring! Het is echt een ervaring waarvan ik superblij ben dat ik die mocht delen met een van mijn beste vriendinnen.

Lieve Chrystal bedankt voor het geduld en toch de vertrouwen die je hebt in mij. Je moet het maar durven. Op stap met een kneusje zoals ik, met de kans als ik het niet zou trekken we weg moesten gaan. Het maakte je niet uit, we hebben het volgehouden en ons onwijs vermaakt! Ik heb dan wel drie keer noodmedicatie moeten bijslikken tussen alles door maar dat drukte de pret niet. Ik ben nog steeds aan het bijkomen van het concert, maar het was het echt allemaal dubbel en dwars waard! Dus Chrystal en Pim bedankt!

Liefs: Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten