Samen tv kijken bij (over)gevoeligheid voor geluid

by Marly
Foto: Koptelefoon
Afbeeldingen: door Marly

Ik heb regelmatig ruzie met mijn vader over hoe hard de televisie mag staan. Hij wil hem namelijk op standje ‘doof’ en ik, met mijn overgevoeligheid voor geluid (vooral op de mindere dagen), wil hem op standje ‘sst de baby slaapt’. Dit komt niet echt overeen en levert vaak discussies op, die mijn vader dan vaak wint omdat hij het anders niet hoort en ja dat is (blijkbaar) eenmaal rottiger dan dat het te hard is…Nu bedacht ik een oplossing die ik met jullie wil delen.

De oplossing die mij het beste leek was dat ik met mijn koptelefoon op tv zou kunnen kijken terwijl mijn ouders gewoon het geluid van de televisie kunnen horen. Ik heb een Bose noise canceling koptelefoon (Beste investering ooit, trouwens. Gaf ik mezelf 2 jaar geleden voor mijn verjaardag) en daarmee zou ik dan twee vliegen in een klap slaan, daarom gaat mijn voorkeur ook naar een koptelefoon voor mij in plaats van voor mijn vader. Ik heb namelijk ook vaak last van misofonie (lees hier meer) en door deze koptelefoon te gebruiken hoor ik geen ademgeluiden en dergelijke meer. Nu komt het er vaak op neer dat ondanks dat ik gewoon wil kijken wat er op tv aan staat, ik dit via de laptop doe om mijn koptelefoon op te hebben. Maar dat loopt achter en is minder fijn. Nu kun je echt samen kijken.

Ik ging op zoek naar een (simpel) apparaatje die dit waar kon maken. Namelijk een bluetooth verzender. Overal zag ik ontvangers voorbij komen (die ik zelf ook heb), maar verzenders waren wat lastiger te vinden. Maar het is gelukt. Bij Mediamarkt vond ik de Bluetooth TV audio Transmitter van Marmitek, voor €31 dus dat is te overzien. Simpel, maar werkt prima!

Dit apparaatje kun je aansluiten op stroom (via een USB poort in je televisie of met een stekker, ik heb hem in de televisie gestoken) via de USB aansluiting. Er zit ook een extra USB verlengkabeltje bij omdat het apparaatje zelf best wel veel ruimte in neemt als je hem ergens in moet steken omdat hij wat breder is dan bijvoorbeeld een USB-stick.


Dan steek je het audiokabeltje met het ene uiteinde in het apparaatje, en de andere kant steek je in de audioplug van je digitale TV box (dus niet in je televisie zelf, want dan speelt de televisie geen geluid meer af).


Dan is het een kwestie van even koppelen (volg de instructies in het boekje) met je bluetooth koptelefoon of ontvanger en klaar is kees! Echt super makkelijk.

Ik gebruik zelf dus de Bose QuietComfort 25 (helaas niet draadloos) met daar aan vast de Speedlink TRAP bluetooth audio link om hem dus wel semi-draadloos te maken, wat ook fantastisch werkt met bijvoorbeeld mijn iPhone. Maar het kan natuurlijk met iedere koptelefoon/oortjes die een bluetooth koppeling hebben of daar aan zijn aangesloten. Er zit natuurlijk nog steeds een draad aan, maar je zit niet aan een heel apparaat vast dus hij is makkelijk ‘weg te werken’ zodat je niet in de knoop komt met dingen of jezelf moet loskoppelen als je even naar de keuken moet bijvoorbeeld.

.

Voor een heerlijk rustig avondje samen TV kijken zonder geluidsoverlast!

Ohja; dit is geen #spon

Liefs Marly

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten