Rock this year

by Daisy

2019 is al bijna een week oud! Wij zijn dit nieuwe jaar op Tenerife geëindigd én opnieuw begonnen. Het was ook dringend tijd voor een nieuwe en frisse start. Al het oude, negatieve, vervelende en nare achter ons laten om vervolgens weer een fris begin te maken. Nou dat lukt best wel aardig!

Terwijl ik dit schrijf zit ik op een bankje op de boulevard aan de zee voor ons complex. Ronald werkt hard aan zijn goede voornemens en is voor de tweede keer deze vakantie een kilometer of 15 langs de kust en in de bergen aan het wandelen. Hij liever dan ik. Oké, niet helemaal waar.. want gisteren heb ik ook zo’n tien kilometer in de dierentuin gelopen, dus vandaag doe ik het even kalm aan. Ondertussen kan ik mooi vooruitblikken op al onze en vooral míjn plannen voor het komende nieuwe jaar!

Omdat de laatste maanden van 2018 nou niet de geweldigste waren en ik nog stééds last heb van de nasleep van 2018 durf ik nog niet voor 100% vooruit te kijken en te plannen. Niet omdat ik niet wil, maar omdat 6 jaar ziek zijn je ook realistisch maakt en het niet allemaal gaat zoals ik dat wil. Zo keken we al maanden uit naar deze vakantie, en werd ik vlak voor de kerstdagen tóch weer ziek. Dankzij het infuus en wat extra prednison bleef het binnen de perken en werd een ziekenhuis opname voorkomen. Toch voel ik me nog niet goed. Ik snotter al weken en slaap erg slecht. Ik hoest nog steeds groene octopussen zoals Lisa dat noemt en dat is een teken van ontstekingen in mijn longen. Ergens voelt dit als klagen en dat mag op vakantie niet…\\”daar moet je genieten en het leuk hebben\\”. Althans dat dàcht ik. Na een paar dagen onthaasten en ervaren weet ik ook wel dat het een te hoge verwachting is om ineens \\”gezond\\” op vakantie te gaan en moeten we roeien met de riemen die we hebben.

Genieten doen we zeker. Vollop en soms veel te veel. En dan kan ik ook wel eerlijk zeggen dat ik de dag erna niet voor 13.00 uur uit bed kom en er soms om 16.00 uur alweer in lig voor een middagdutje. Maar zo halen we er alles uit en doe ik alles wat ik graag wil doen. We hebben echt super gave tripjes gemaakt. Zo zijn we met een onderzeeër (Yellow Submarine) bijna 30 meter diep onderwater geweest. Prachtige vissen, roggen en scheepswrakken gezien. Onze Oud en Nieuw ervaring niet te vergeten. Zoals ik al hoopte.. onder een palmboom met een kannetje sangria. En het was fantastisch! We belandde bij een leuk restaurant langs de boulevard waar de ober ons wel even waarschuwde dat de prijzen anders waren dan diezelfde middag. Oke?! Wat bleek..vanwege de drukte en Oud en Nieuw verdubbelde ze gewoon alle prijzen. Waars middags een biertje 3 euro kostte mochten we nu 6 euro betalen. Over mijn sangria die normaal 7 euro kost niet te praten. Maar het is vakantie..dus boeie. Om half 12 werden er aan alle tafels versieringen en druiven uitgedeeld. Ook een champagne kaart met peperdure flessen.. doe je ook maar één keer vond Ronald ;-). De druiventraditie paste precies in mijn mindset. In Spanje is het dan traditie om 12 uur bij elke klokslag een druif te eten. Eentje voor elke maand geluk, gezondheid en voorspoed. Bij elke klokslag eentje is trouwens pittig door eten kan ik je vertellen. Maar dat deed me niks..ik moest en zou ze allemaal opeten voor een beetje extra geluk! Ronald (die nooit druiven of wat voor fruit dan ook eet) kwam tot Maart, dus zijn overige druiven heb ik ook meteen meegepakt.. ik zou dus tot volgend jaar september geluk moeten hebben! Én natuurlijk een frisse nieuwjaarsduik met 25 graden was ook errug vervelend zoals je kan zien!

Gister zijn we de hele dag in het Loro Parque geweest. Dé dierentuin van Tenerife. Anderhalf uur heen en anderhalf uur terug met de bus en tien kilometer in de benen verder, maar het was het zeker waard! Vandaag lig ik lekker de hele dag horizontaal van het uitzicht te genieten en rust ik uit voor de terugreis morgen. In deze dierentuin hebben ze trouwens veel shows met de zeedieren. Zeeleeuwen, dolfijnen en orka’s. Ik was vooral benieuwd naar de orka show met Morgan. Deze orka is bij ons in de Waddenzee gevonden toen zij erg ziek en verzwakt was. Zij is ondergebracht in het dolfinarium om aan te sterken en daarna is de hele soap rondom Morgan begonnen. Dierenactivisten die haar het liefst vrij in de natuur wilde hebben en professionals die ontdekten dat Morgan doof is en niet meer zelfstandig en zonder familie kan overleven. Na enorme discussies tot in politiek toe is besloten dat Morgan naar het Loro Parque verhuist zou worden. Een mega orka die via Schiphol ‘even’ vervoerd wordt. Wat zal dat beest een stress gehad hebben. De volgende discussie begon toen Morgan in 2017 zwanger werd tegen de afspraken met Nederland in. Zij zette een gezond kalf op de wereld, maar kon hier zelf niet voor zorgen omdat ze geen melk produceert. Moeder en kind werden daarom gescheiden om het jong toch goed te kunnen voeren. Na deze verhalen en ons bezoek aan het Loro Parque zijn we meteen begonnen aan de documentaire ‘Blackfish’. Een docu die de andere kant van orka’s en de shows laat zien. Trainers die gedood zijn door deze killer whales en verhalen die in eerste instantie in de doofpot gestopt werden. Super heftig, maar realistisch. Want natuurlijk ben ik me bewust dat zo’n show niet alleen maar heppie de peppie is. Toch zag de dierentuin er spik en span uit en konden we bij veel dieren de (binnen)verblijven en bassins zien. We hebben genoten van al het moois en ik als dierenliefhebster blijf me interesseren en op de een of andere manier inzetten voor het welzijn van dier en natuur! Dieren die niet in een hok horen, maar soms helaas niet anders meer kunnen. Triest wel.

Tot zo ver mijn eerste plan voor het komende jaar. En nu we het toch over dieren hebben denk ik meteen aan mijn eigen dier. Lola. Het plan is om komend jaar nog vaker, verder en op nieuwe plekken met haar te komen. Ik wil(en ga!!!) in augustus meedoen aan de Heuvellandse 4daagse..dus er moet getraind worden. En dat kan mooi met lola! 7,14,21 of 42 km…die keuze maak ik later!

Ook wil ik komend jaar meer tijd en energie in mijn fotografie hobby steken. Ik gebruik mijn hippe camera thuis te weinig om er technisch mee bezig te zijn. Hier op Tenerife ervaar ik weer hoe leuk ik het vind en ik er gelukkig van word als ik weer een paar fantastische plaatjes heb geschoten! Als de tijd en rust bij ons is weergekeerd dan ben ik van plan om een cursus of opleiding te gaan volgen!

Om van de ene hobby naar de andere hobby over te gaan zou je niet meteen aan sporten denken..maar dat is wel het doel. Ik wil het komende jaar twee keer zoveel tijd in het sporten en afvallen steken. Ik ben namelijk doodongelukkig op dit moment. En natuurlijk viel er niet altijd wat aan te doen en is het vaak niet mijn eigen schuld als ik weer weken op bed of in een ziekenhuis lig, maar ik denk dat dit psychische een grote stap kan zijn. Een hele zware. Letterlijk en figuurlijk, maar mocht ik weer gezond(er) worden een dezer jaren dan ook graag iets gelukkiger en beter in mijn vel! Dus blijf allemaal uit mijn buurt met alles wat slecht voor me is..super lief..maar mijn ruggengraat is wat dat betreft net zo slap als een gevulde praline bonbon. I’ve got some work to do!

En met deze voorgaande plannen kan ik me langzaam weer gaan richten op andere hobby’s zoals paardrijden en hardlopen. Misschien wel zwemmen als mijn longen de chloor en andere chemische zooi aankunnen! Last but not least is het schrijven. Ik vind het heerlijk om te doen en kom er soms door alle drukte van de medische ellende en de zaak niet aan toe. Aan verhalen en boeken ben ik nog niet toe, want mijn concentratie is gelijk aan die van een goudvis. Maaaaar samen met Mathilde staan er nog wat leuke ideeën gepland! To be continued…

Ik heb alweer genoeg plannen en ideeën om de komende maanden mee te vullen zie ik, dus laat ik eerst eens beginnen. Of nee.. we hebben nog 2 dagen vakantie dus daar gaan we nog even van genieten. Mochten jullie nog aanvullingen en/of opmerkingen hebben..kom maar door!

Heel veel liefs vanaf Tenerife,

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten