Revalidatie Update #4

by Nienke
Afbeelding: Pexels

Tijd voor weer een nieuwe revalidatie update. We zijn inmiddels alweer voorbij de oriëntatiefase, er werd besloten om een traject te starten. Dus in dit artikel praat ik jullie weer helemaal bij

Ik had afgelopen week mijn eerste afspraak met de maatschappelijk werker na de oriëntatie fase. Toen ik binnen kwam zei de maatschappelijk werkster tegen mij dat ik er anders uitzag als de drie weken eerder dat ze mij voor het laatst zag. Het klopt ook wel dat ik veranderd ben. Sinds ik besloten heb om met mijn studie in Amersfoort te stoppen voel ik me een stuk beter dan de afgelopen tijd. Ik ben veel minder gestrest en veel minder vaak geïrriteerd. Dit zorgt ook op dit moment voor minder pijnklachten. Ik functioneer wat beter dan de afgelopen periode.

De maatschappelijk werkster vond het ontzettend goed van me dat ik eindelijk de regie in mijn eigen handen had genomen. En een keuze had gemaakt. Ook al was het niet de keuze die ik het liefst had willen maken, maar het was nodig om weer normaler te kunnen functioneren. Samen met de maatschappelijk werkster besloten we dat het nu niet noodzakelijk was om wekelijks een afspraak te hebben omdat ze nu vrij weinig voor me kan betekenen.

Ook Ergotherapie gaat ontzettend goed. Deze behandelingen worden ook verkort en zijn van een afspraak van twee keer per week naar een keer per week gegaan. Omdat ik ook hier geen extra hulp meer bij nodig heb. Bij ergotherapie was ik bezig met het uitvinden van mijn belastbaarheid we hebben nu een schema opgesteld en dat schema is eigenlijk een complete dagplanning met huishoudelijke activiteiten , Ontspanningsactiviteiten , bewegingsactiviteit en rust momenten. Zo’n schema is niet helemaal mijn ding om mijn hele week compleet in te plannen met activiteiten. Ik ga hem zelf gewoon toepassen wanneer ik mijn huishoudelijke taken ga doen , maar niet om mijn hele leven te plannen. Dat vind ik gewoon alles behalve prettig,

In mijn behandel traject heb ik ook bewegingsagogie, daarbij kijkt een psycholoog mee met bewegingen en met de bewegingsagoog kijk je ook naar je belastbaarheid. Maar ook naar verschillende fases in pijn. Het is een soort stoplicht waarbij in de groene fase klachten op de achtergrond zijn maar je verder kunt met de dingen die je doet, Je oranje fase waarin je klachten op de voorgrond komen waarbij je zelf in de hand hebt wat je gaat doen of je gaat stoppen met je activiteit een rust moment gaat inplannen etc. en je hebt de rode fase wanneer je niet meer kunt functioneren door de klachten en ook meer dan een dag nodig hebt om te herstellen van de klachten. Het is belangrijk dat wanneer ik in de oranje fase kom ga besluiten wat ik ga doen om ook niet in de rode fase te komen.

Zo had ik een activiteit met hoepels. Deze hoepels moesten blijven draaien van 1 hoepel ging het steeds naar meer na 4 hoepels moest ik toch stoppen omdat ik langzaam richting de rode fase ging. Het doel van de hoepels is dat je een aantal activiteiten/belasting op een dag kunt doen en bij overschrijding van het aantal kun je dus in de rode fase terecht komen en flinke klachten krijgen.

De volgende dag wilde de bewegingsagoog meten wanneer ik mijn grenzen ging aangeven dit deed ze met een potje tafeltennis. Dit was voor mij niet gemakkelijk omdat ik ontzettend hoofdpijn had en teveel moest focussen bij het tafeltennis dus daar kreeg ik eigenlijk meer klachten van dus zijn we daarmee gestopt. Daarna gingen we over op gewoon tennis met een soft balletje . Dit ging me gelukkig vrij goed af, ik kon ook makkelijk aangeven wanneer ik in de oranje fase kwam. Het duurde gelukkig wel een poos voordat ik in de oranje fase kwam en zat ook nog maar in het begin van de oranje fase. Daarna gingen we verder met badminton ook dit ging me redelijk goed af, maar ik kwam sneller in de oranje fase terecht omdat ik een andere belasting van mijn lichaam kreeg.

Fysiotherapie gaat me wat lastiger af , bij fysiotherapie zijn we op dit moment bezig met fietsen en op een of andere manier lukt het me niet, ik krijg vrij snel veel pijnklachten en moet stoppen met fietsen. Ik kreeg ook een botsing met de fysiotherapeute omdat ze vond dat ik te snel stopte terwijl ik echt niet meer kon en het idee kreeg dat ik elk moment onderuit zou kunnen gaan. De fysiotherapeute zat er maar op te hameren dat ik toch niks in mijn lichaam kon beschadigen of stuk maken met fietsen. Dat is ook waar . Maar ik weet zelf toch wel wanneer ik mijn grens overschrijdt en niet meer verder wil.

13 april heb ik mijn volgende beoordeling, en dan denk ik dat ik klaar ben met dit revalidatie traject. Ze kunnen verder niet veel bijzonders voor mij betekenen dan de dingen die ze nu doen. Daar heb ik niet zo heel veel aan helaas.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten