Recept: (makkelijke) Zoete Aardappelsoep

by Marly

Ik ben echt dol op zoete aardappel! En ben dan ook heel blij dat de zoete aardappel in Nederland he-le-maal hot is! Zo’n 8 jaar geleden at ik, toen ik in Australië woonde, voor het eerst ‘sweet potato’, ik had er nog nooit van gehoord en de vertaling ‘zoete aardappel’ bracht me ook niet verder. Maar sindsdien ben ik er gek op.
Hier komt een recept van mijn favoriete, makkelijk te maken zoete aardappelsoep, enjoy.

Zoete aardappelsoep (+/- 8 koppen soep)

Benodigdheden:

  • Grote soeppan (ik gebruik een pasta pan)
  • Staafmixer
  • Mesje en eventueel dunschiller en een knoflookpers

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote zoete aardappels
  • 2 (punt) paprika’s (rood)
  • 3 middelgrote rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes (ik gebruik Knorr bouillonkuipjes, die zijn gluten- en koemelkvrij)
  • 1 EL olijfolie
  • 1.5 L water

Maak de groente schoon
Snij de ui in stukjes en pers de knoflook (kun je ook snijden).
Schil de zoete aardappels (met een dunschiller) en snij in blokjes. Snij ook de paprika in blokjes.

Zet de grote pan op het vuur en verwarm 1 EL olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op een lage temperatuur.

Voeg de zoete aardappel en de paprika toe en bak 3 minuten op middelhoge temperatuur, schep regelmatig om.

Voeg 1.5L water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 minuutjes zacht koken.

Zet het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer tot alles glad is. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat extra water toevoegen, maar ik hou zelf van lekker dik. Breng eventueel op smaak met peper, paprika- of cayennepoeder (dit doe ik zelf eigenlijk nooit).

Klaar is je soep! Het is ongeveer voor 8 koppen soep, maar je kunt dit recept ook heel gemakkelijk halveren als je minder wil maken óf als je niet zo’n hele grote pan hebt. Als je een gluten en/of koemelkvrije bouillon gebruikt is je soep naast vegetarisch ook gluten- en koemelkvrij!

Eetsmakelijk!
Liefs Marly

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten