Revalidatie Update #3

by Nienke
Afbeelding: Pexels

Tijd voor weer een revalidatie update. De observatieperiode zit er namelijk alweer op. Afgelopen week had ik ook weer een gesprek met de revalidatie arts voor de resultaten. Ik vertel je in dit artikel dus meer over mijn revalidatietraject.

Uit de resultaten is gebleken dat ik nog in een onderzoekende fase zit in het leven met een chronische ziekte. Dit is natuurlijk niet zo vreemd want ik weet nog niet precies welke kant ik op wil in mijn leven. Het gaat moeilijk op school met de opleiding ik word vaak niet begrepen als het gaat om mijn fibromyalgie. Ik weet nog niet precies welke doelen ik wil behalen tijdens de revalidatie.

Het is ontzettend vervelend als je alleen maar onbegrip ervaart wanneer je een chronische ziekte hebt. En de meeste mensen begrijpen het niet of willen het gewoon niet begrijpen. En soms denk je dat mensen je toch begrijpen maar dan blijkt dat ze het uiteindelijk toch niet helemaal begrijpen. Mensen die adviezen willen geven omdat ze iemand kennen die ook fibromyalgie heeft (helaas heeft niet elke fibromyalgie patiƫnt dezelfde klachten, de een reageert wel op een behandeling terwijl het voor de ander niks doet) Het is allemaal goed bedoeld en dat weet ik. Helemaal heb ik moeite met mensen die tegen je zeggen

” Je ziet er niet ziek uit ”

” Iedereen is wel eens moe ”

” Je wordt gewoon wat ouder ”

” Als je meer beweegt dan… ”

” Als je meer naar buiten gaat dan… ”

” Dit medicijn/zalfje etc werkte bij (..) dus bij jou kan dit ook helpen

Ik weet heel goed dat ik er vaak genoeg niet ziek uit zie, soms wat vermoeid maar goed iemand die mij niet kent zou misschien denken zij volgt waarschijnlijk een studie, werkt daarnaast en sport daarnaast ook nog en is daarom moe. Ik kan op maandag mij goed voelen en bijvoorbeeld een dagje winkelen. Maar de volgende dag kan ik misschien niet eens mijn bed uit komen omdat ik zo moe ben of dat ik pijn heb. Het is voor de buitenwereld niet te zien dat je een chronische ziekte hebt. en dat is soms wel lastig. Soms denk ik had ik maar een arm in het gips of zat ik maar in een rolstoel dan was het zichtbaar voor de buitenwereld. Maar als ik daar bij nadenk weet ik dat als je rolstoel gebonden bent dit absoluut geen pretje is , maar die mensen hebben het gewoon nodig om te kunnen functioneren om te kunnen bewegen om buiten te kunnen komen.

Goed terug naar het revalidatie verhaal, Ik krijg nog sowieso zes van de twaalf weken revalidatie. Daarin gaan we kijken of we mijn belastbaarheid kunnen aantonen en wat daarin mijn onder grens , grens en boven grens is. Daarnaast krijg ik een sport psycholoog die gaat kijken samen met mij tijdens het sporten bewegen waarom je doet wat je doet en welke keuzes je gaat maken. Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen. Verder krijg ik vervolg behandelingen bij een ergotherapeuten , fysio bewegingstherapeut en een fysio ontspanningstherapeut.

Ik ben zeer benieuwd wat deze 6 weken voor mij gaan opleveren. Het revalidatie team ziet op dit moment al grote veranderingen dan toen ik binnen kwam begin Januari.

Keep you updated..

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten