School | Het besluit

by Nienke

Hoe verschrikkelijk ik het ook vind, toch heb ik een aantal weken geleden besloten om te stoppen met mijn opleiding. Hoe graag ik het ook deze opleiding zou willen afmaken het is geen realistisch doel. Aangezien ik steeds gedoe met mijn school , docenten en teamleiders heb, ben ik er nu wel helemaal klaar mee. Ik heb een ontzettende strijd gestreden de afgelopen 2.5 jaar om mijn opleiding te kunnen behalen. Helaas is dit mij absoluut niet gemakkelijk gemaakt door school.

Ik bleef maar van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Mijn lichaam en geest kunnen het niet meer aan , het leverde mij continue stress op dat er maar geen oplossingen geboden werden. Deze stress veroorzaakte meer en meer pijn. Ik heb dagen gehad dat ik niet eens meer mijn bed uit kon komen. Ik heb dagen getwijfeld ga ik stoppen of ga ik door misschien wel keihard ten onder. Ik besprak mijn twijfels met Bryan en mijn drie beste vriendinnen over wat ik kon doen.  Ook mijn lieve spooniefriends (vrienden via instagram met een chronische ziekte/beperking) vroeg ik om advies. Iedereen vond het ontzettend jammer dat ik zou stoppen maar iedereen begreep ook mijn kant van het verhaal. Ik ging niet zomaar stoppen. Ik had keihard gestreden 2,5 jaar om iets van mijn opleiding te kunnen maken.

Toch heb ik getwijfeld ga ik nog verder of gooi ik de handdoek in de ring

Toch heb ik nog enig moment getwijfeld om nog verder te gaan. Maar op een bepaald moment realiseerde ik me het gaat hem echt niet worden. Ik had nog steeds een gesprek via de email open staan voor een gesprek met de teamleider. Ik kreeg maar geen antwoord.

Ook had ik een aantal weken eerder al een verzoek bij een docente ingediend of mijn onderwerp voor mijn hoofdvak was goed gekeurd. Drie weken heb ik op dat antwoord moeten wachten. Drie weken. Ik kon niet aanwezig zijn op school omdat ik mijn bed niet meer kon uitkomen. Wanneer ik niet aanwezig ben dan was de regel dat ik thuis zou werken aan mijn opdrachten maar dan is het wel van groot belang dat de docenten wel antwoord geven zodat je iets kunt gaan doen. Dus wanneer zij geen antwoord op mijn mail konden geven kon ik überhaupt niet eens verder met de vakken voor mijn opleiding.

Daarnaast ligt er nog een afwachting van het verdere revalidatie traject op me te wachten. Dit traject zou gemiddeld nog twaalf weken duren. Ik wist dat ik halverwege maart voor de eerste keer doorgesproken zou worden onder de revalidatie artsen. Dus wanneer ik verder zou gaan met revalidatie dan zou ik pas halverwege of misschien wel eind juni klaar zijn. Dat zou betekenen dat ik in september weer overnieuw zou moeten beginnen met het tweede leerjaar dan zou ik het tweede leerjaar in september voor de derde keer gaan doen. Toen wist ik het zeker. Het is genoeg!

Ik ben op dit moment in afwachting van een aantal papieren die ingevuld moeten worden samen met de decaan voor het beëindigen van de opleiding. Ik ga me namelijk niet zonder reden uitschrijven aangezien ik moet stoppen wegens een chronische ziekte, hiervoor is een speciale regeling bij DUO zodat ik in de toekomst eventueel een andere opleiding kan beginnen. Op dit moment heb ik nog geen idee welke opleiding ik eventueel nog ga volgen , het zal waarschijnlijk een korte opleiding worden een die ik misschien binnen 1 a 2 jaar kan behalen. In de tussentijd ga ik me inschrijven voor vrijwilligers werk aangezien ik niet zeven dagen per week thuis wil zijn.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten