Personal update: De zoektocht naar een baan

by Nienke
Foto: Ontwerpen van een logo
Afbeelding: Pexels

Het is weer tijd voor een personal update, vandaag vertel ik jullie meer over mijn zoektocht naar een baan. Want ik voel me vrij goed genoeg om weer langzaam te beginnen met werken. Maar hoe pak ik dat aan?

Een gesprek met mijn ontwikkel/arbeidscoach

In mijn vorige persoonlijke post: Kletsmomentje een korte update vertelde ik dat ik druk bezig ben met solliciteren. Ook vertelde ik dat ik nog aan het wachten was op een afspraak met mijn ontwikkelings/arbeidscoach. Die afspraak had ik afgelopen Maandag. Het was een ontzettend fijn gesprek. De ontwikkel/arbeids coach luisterde goed naar mijn verhaal, zodat ze een duidelijk beeld van mij kan schetsen om mij zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen om een mogelijke baan te vinden.

Hoe zoek ik naar een baan?

Er zijn natuurlijk veel manieren om te zoeken naar een baan. Je kunt open sollicitatie brieven sturen naar een bedrijf. Je kunt reageren via een vacature op de website van een werkgever, maar je kunt ook solliciteren via websites als Indeed , Monsterboard  Jobbird  en de Nationale Vacaturebank. Ook kun je via de website van het werkplein van Gemeenten/UWV solliciteren. Op de website van het Werkplein kun je wanneer je een Wajong uitkering of een baan indicatie ook zien bij vacatures of deze speciaal worden aangeboden voor wajongers/iemand met een baanindicatie.

Het  vinden van een baan

Nu liggen helaas banen niet voor het oprapen. Er is nog steeds een ontzettend groot aanbod aan werkzoekende dan dat er banen zijn. Dit maakt het voor iedereen lastig, want er word echt tot het minuscule detail op je CV gekeken. Heeft iemand 1 half jaar meer werkervaring dan jij dan is de kans groot dat de ander word aangenomen.

In mijn geval is het ook nog eens iets lastiger dan een gezond iemand om een baan te vinden. Veel banen vereisen toch  fysieke kracht. Dat valt natuurlijk dan al meteen af. Banen zoals schoonmaakster, postbezorger, horeca dat zijn absoluut geen banen voor mij om uit te voeren. Lichamelijk zal ik dat niet aan kunnen. Ook zal ik op dit moment geen fulltime baan 38+ uur aan kunnen. Het is te hopen dat ik een 20u+ baan aan kan. Maar waarschijnlijk zal die lat op dit moment ook te hoog liggen. En zal het rond de 10/12 uur per week zijn, en kan ik dat hopelijk na een tijdje uitbreiden.

Daarnaast zijn er een hoop banen waar je toch echt voor geschoold moet zijn. Nu heb ik natuurlijk mijn diploma All-Round DTP-er maar ik kan bij wijze van geen financieel adviseur worden. Dus ik moet opzoek naar een baan die meer in mijn straat ligt als DTP-er. Dit kan op verschillende vlakken van Repro medewerker, Medewerker in een mediatheek op een school, webredactie, website’s bouwen en onderhouden, en zo zijn er nog wat banen die in mijn straatje zouden passen.

Nu ben ik zelf ruim twee maanden vol op bezig met solliciteren. {Daarvoor solliciteerde ik ook her en der maar niet zo vaak als ik op dit moment doe}  Dit is natuurlijk nog niet zo lang als je kijkt na hoeveel aanbod er is aan mensen die een baan zoeken, en hoelang zij bezig zijn met solliciteren. Maar ik hoop wel dat er begin 2018 een mogelijkheid is om te kunnen werken. Of dit is in reïntergratie vorm of als parttime baan, het zou allebei een mogelijkheid kunnen zijn. Ik ben ook wel weer toe aan een nieuwe uitdaging.

Heb jij geen ontwikkelcoach of iemand die je ondersteund bijvoorbeeld vanuit je gemeente of het uwv en wil je handige tips willen weten om te solliciteren met een chronische ziekte? Ik schreef er eerder een blogpost over die kun je HIER terug lezen

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten