Ouder worden komt met gebreken

by Dominique

Niet alleen je lichaam takelt af door middel van ouder worden. Maar ervaring, omgeving en ziekte spelen daar ook uiteraard een rol in. In mijn geval zijn de gevolgen van mijn ziekte zichtbaar als onzichtbaar. Vorige week ben ik weer even met de waarheid op mijn neus getikt. 

Een verandering en een aanpassing. Het zit namelijk zo. Je zou denken dat ik na 2 hersenoperaties visueel schade zou hebbem opgelopen. Ja NAH (Niet aangeboren hersenletsel) maar mijn ogen hadden geluk. Ze waren zoals altijd gewoon prima. Daarna kreeg ik 25 bestralingen. Ook hierna kreeg ik een oog onderzoek in het oogcentrum. Gelukkig geen ernstige schade opgelopen. Alleen mijn traanvocht was erg weinig. Aanvullen met druppelen en klaar.

Zo, dat is nu alweer 3 jaar terug. De laatste tijd merkte ik dat ik veel last kreeg van mijn zicht. Ivm medicatie verandering van mijn allergieën kon dit een rol spelen in mijn jeukende en droge ogen. Dus druppelen maar. Helaas begon ik het idee te krijgen dat mijn zicht niet meer beter zou worden met druppelen. Dan maar even een afspraak maken bij de opticien. We zijn drie jaar verder vanaf de bestralingen dus nu mag ik weer mijn ogen laten opmeten.

Om half 1 had ik mijn afspraak en Mark ging mee. Voor het geval ik wel een bril moet, is het wel fijn dat iemand mee kijkt vind ik. Vooral de persoon die het meeste tegen me smoel moet aankijken. We werden ontvangen door een aardige mevrouw die ons meebracht voor een oogmeting. Ze liet me letters zien in verschillende groottes, woorden in het groen en rood waarin ik moest aangeven welke meer zwart waren, een huisje en dan moest ik vertellen door welke lens ik het huisje scherper zag. Enz. Er kwam een sterkte uit en ze zette deze op een bril die ik op mocht zetten.

Haha ik kan je vertellen de wereld heeft er lamg niet zo mooi uitgezien. Nooit geweten dat ik eigenlijk zo kippig was 🤣. Daarna mocht ik een bril uitzoeken. Na wat afwegingen zijn we gegaan voor een leuk montuurtje al zeg ik het zelf. En omdat de 2e bril gratis was hebben we meteen een zonnebril op sterkte gedaan. Ohja mijn ogen zijn -0,75 geloof ik. Dus ze zijn nog niet zo slecht. Zaterdag mag ik ze ophalen en vanaf dan ga ik door het leven met een bril op mijn neus. Even wennen dus.

En wat vinden jullie ervan?

Liefs Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten