Oud en nieuw

by Daisy

Over een paar dagen begint alweer een nieuw jaar. Wat zeg ik?! Een heel nieuw decennium! Ik had stiekem een beetje gehoopt én verwacht om “beter” het nieuwe jaar in te gaan en alles in 2019 achter me te laten en af te kunnen sluiten. Nu dit nog even lijkt te gaan duren is het een goed moment om terug te blikken op al mijn OUD en vooruit te kijken naar al het NIEUW!

2019 begon zo onwijs relaxed vanaf een strandbedje op Tenerife. We hadden de leukste vakantie tot nu toe samen. Ons jaar kon niet beter beginnen dan lekker samen, onder de zon en alleen maar leuke dingen doen. Deze lijn heb ik de rest van het jaar doorgetrokken. De leuke dingen, maar ook met de man die nóg steeds jaar in en uit naast mij blijft staan. Hoe graag ik allang grote stappen had willen zetten met een huisje boompje beestje.. we zijn een team! En we hebben geduld. (Ook steeds vaker met elkaar 😉 )

Ik zou boeken vol kunnen schrijven van al mijn en onze belevenissen in 2019, maar dan zijn jullie op 1 januari nog steeds aan het lezen. Ik probeer het kort te houden en de leuke dingen met jullie te delen!

De hoogtepunten van mijn afgelopen jaar zijn toch wel; De aller eerste keer sushi eten. ECHT JA. De eerste keer. Hilarisch toch.. op je 28e. Thanks to Annika en Fabienne die mij meenamen voor mijn verjaardag. I love it! Met diezelfde twee vierde ik voor de zoveelste keer op rij Boerenmaandag in Nijkerk. Volgens traditie ordinair overdag op straat wijn drinken en voor het avondeten lam op bed liggen. Top toch! In deze boerensfeer bleef ik wel een beetje, want een tijdje later mocht ik spontaan een koe helpen bevallen bij Volenbeek – Het Betere Boerenbed. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Nieuwe carrière als boerin óf als vroedvrouw..you never know!

Afgelopen jaar vierden wij iets vaker vakantie en weekendjes weg om bij te komen van het belachelijk drukke jaar ervoor. Zo gingen we twee keer naar Centerparcs en naar Zandvoort, en Noordwijk. Sportieve vakanties hadden we ook nog. Zo wandelende Ronald zijn 12e Nijmeegse 4daagse én wandelde wij allebei de Heuvelland vierdaagse in Valkenburg. Mijn eerste vierdaagse óóit (na de basisschool dan). 14 kilometer per dag. 14 bergen en 14 vloeken per dag. Maar ik kwam over de finish. 4 maanden later en ik ben nog steeds bere trots! Volgend jaar weer?

Verder; kocht(kreeg) ik een nieuwe auto, verfde mijn haar roze, bezocht Pink in Keulen met mijn liefste vriendinnen, danste bij Davina Michelle, zong mee met Krezip, beleefde Aida in concert, huilde anderhalf uur mijn ogen uit mijn hoofd bij Maaike Ouboter door haar prachtige stem en herkenning in ieder liedje. En zat ik met Annika bij Mamma Mia! Klinkt wel errug veel als je het zo opsomt, maarja anderen van mijn leeftijd gaan vaak naar de kroeg. Een plek die ik bewust vaker probeer te vermijden, omdat ik er gewoon niet fitter van ga worden met al het gerook en de rookmachines en warmte. En ik moet zeggen dat al deze vervangende activiteiten het meer dan goed maken!

Ons Ish vertrok voor bijna 4.5 maanden naar China en komt gelukkig al bijna terug. Niet meer als mijn schoonzus, maar wel als mijn kleine zus én vriendin. Een band die al jaren bestaat en eigenlijk geen woorden nodig heeft.

Mathilde raakte opnieuw zwanger en ik kan niet wachten op dit nieuwe baby meisje waar ik nu als zielsveel van hou! Helaas gaat dit allemaal niet vanzelf en met gemak en wachten we nog even in spanning af. HÓE TROTS BEN IK op deze papa en mama die zich staande weten te houden in al deze ongemakken en ellende!

Tussendoor werd ons Lola 3 jaar, vierde wij het 9e jubileum in De Oude Deel, haalde wij € 10.410 euro voor Duchenne op en hadden wij een Veluwse Bokkentocht met 1500 gasten op 1 dag! Ook plande wij onze komende verbouwing van de keuken en het café, bouwde ik samen met Manon en Margaretha aan een hele nieuwe website en schreef ik veel blogs voor De Restaurant Marketeer.

Mijn broerlief stond voor de tweede keer op het podium bij de WBFF fitness model en vond een nieuwe liefde. Hij maakte de keuze om bij haar in Australië te gaan wonen en werken en vertrekt 6 januari al. Hier kan ik gelukkig volgende week nog eens over schrijven als mijn tranen een beetje gedroogd zijn 😉 mijn zussenhart heeft het hier toch wel een beetje moeilijk mee. De trots overheerst nog steeds..want wie doet dat nou! HIJ.

Last but defenitely not least.. de bruiloft van Samuel en Lisa. Het vrijgezellenfeest, jurken passen, voorbereidingen, night before, ceremonie, getuigen, het feest en de day after. ALLES! Ik voel nog steeds zoveel blijdschap, trots, grinnikjes, slappe lach, bewondering, liefde en zoveel geluk. Please laten we dit nog een keer over doen.

Én… ik ben in 2019 NIET (met spoed) opgenomen in het ziekenhuis. Geen één keer!! Natuurlijk lig ik elke maand op F5 aan een infuus en breng ik regelmatig halve dagen door op alle poli’s in het AMC. Maar ik ben gewoon niet meer wezen logeren. Heel fijn. En nieuw. Want in 7 jaar is dit nog niet gebeurd. En ons pap en mam..die gaan nog altijd trouw mee en zijn er altijd..en overal!♡

2019 stond ook in het teken van medicijnen afbouwen. En weer opbouwen. Én wéér afbouwen. Dat wil nog niet zo. Mijn lijf is zo verslaafd en gewend aan al die zooi dat ik maar moeilijk af kan komen. Dit gaat gepaard met heel veel pijn en eigenlijk alle symptomen die ik had als ik ‘echt ziek was’. Veel slapen, zeer lijf, moe hoofd, humeurig en gewoon niet fit. We blijven proberen en volhouden..want na regen komt zonneschijn! Ook voor ons.

Aangekomen bij al het nieuw in 2020 en dan met name mijn doelen en wensen voor het nieuwe jaar.

Sporten weer oppakken, beter slapen, minder en gezonder eten, meer wandelen (zonder pijn), minder ruzie maken met én zonder Ronald 😉 , net zoveel tijd doorbrengen met iedereen die ik lief heb, minder prednison slikken, hopelijk 7 maanden zonder antibiotica, zodat ik eindelijk DE tattoo kan laten zetten, heeeeeeeel misschien een tripje Australië als mijn gezondheid, dokter en portemonnee het toelaten. Ik ben me er goed van bewust en soms ook wel eens bang dat het allemaal té goed gaat en ook zo weer over kan zijn. Onvoorspelbaar als altijd. Maar we gaan ervoor! Angst gaat me nergens brengen en ik geniet van elke dag die goed gaat!

2020 ga ik rocken!!

Liefs, Daisy

Ps. Ik wens jullie allemaal alvast een onwijs goed, leuk, gezond, gezellig, mooi, sportief, succesvol, tof, druk, fijn en allesomvattend nieuwjaar.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten