Oreo addicted

by Dominique
Afbeelding: Pixabay

Tja de titel zegt genoeg, I’m a Oreo addict. En weet je wat net zo lekker is. Juist een oreo taart. Deze heerlijke taart wat overigens een echte diabetes (suiker) bom is. Rijk aan heel veel calorieën. Had ik vorige week voor het eerst gemaakt. 

Nou ging het de eerste keer niet helemaal goed. Ik verpeste de bodem (ik liet de boter met de kruimels te lang op het gasfornuis staan. Tip zodra je de kruimels met het boter vermengd, goed roeren met een garde en het meteen daarna in de blikvorm smeren. Want anders is het een grote bonk vet, wat niet meer te fixen valt en rijp is voor de afvalbak.

Omdat deze taart zo lekker was en me schoonvader zijn verjaardag vierde afgelopen zondag. Leek me een oreo taart wel lekker om weer te maken ditmaal in een cake blik. Dit omdat mijn vriend geen taartvorm heeft. Of een mixer. Deze gelukkig van mijn schoonmoeder kunnen lenen. Maar ik kan je verzekeren. Oreo koekjes verkruimelen met een bord en lepel is een rotwerkje. Dus als je het kan verkruimelen met een mixer of vijzel go for it! Ik heb de taart gemaakt en eigenlijk alles gehalveerd van het normale recept.  Zie hieronder de ingrediënten. Voor een normale taart heb je nodig:

  • een springvorm/cakeblik
  • mixer
  • vijzel of versnipperaar
  • bakpapier
  • 2 bakken
  • 4 pakjes monschou
  • 250gram roomboter
  • 1 poedersuikerbus
  • 350ml slagroom
  • 3 pakken oreo koeken (rollen)
  • vanille suiker (kan ook zonder maar met is uiteraard veel lekkerder)

Hoe de taart te maken? Zie hieronder een foto reeks, die ik heb gemaakt stap na stap. Kind kan de was doen. En nogmaals ik heb alles gehalveerd. Behalve de slagroom en poedersuiker. Ik heb gewoon een pak van 500ml slagroom en een hele poedersuikerbus erin gegooid. Maakte de cake er niet minder op, haha wel zoeter.

En voila, cake/taart drie uur laten stijven in de koelkast en hij is af. Uiteraard kan je hem nog afmaken met een toefje slagroom. En smullen maar. Laat het me maar weten wat jullie ervan vinden.

Liefs Do.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten