Ongeluk zit in een klein hoekje, het geluk zit in de rest!

by Daisy
klavertje vier

Als je op google ‘Geluk’ intikt krijg je allerlei definities van geluk of gelukkig zijn. Ook komen er een aantal testen naar voren om te kijken hoe gelukkig je bent. Ik neem de proef op de som en ga mijn geluk eens testen. De vragen worden beantwoord met — (nooit) -(soms) + (geregeld) en ++ (vaak). Vraag 1; Ik heb het gevoel zelf te kunnen bepalen welke kant mijn leven opgaat. Ha-ha. Oké ik haak af. Er zijn helaas niet zoveel ‘minnetjes’ om deze vraag te beoordelen, maar moet ik mijn geluk hierdoor laten bepalen? Absoluut niet!

Natuurlijk heb ik de test wel even afgemaakt en kwam vragen tegen als; *Ik geloof in een hogere macht. Mwa who kows. *Ik vind mezelf aantrekkelijker dan de meeste mensen van mijn leeftijd. Serious?! *Ik denk dat mij in de toekomst positieve gebeurtenissen zullen overkomen. Dat mag ik toch wel hopen! *Ik ben een mens van emotionele ups en downs. uhm ++++++

De test concludeert dan ook dat ik volgens deze test niet zo gelukkig ben. Wel zeggen ze erbij dat dit maar een momentopname is en het heel goed mogelijk is om mij geluk te verhogen. Het meeste bereik je door je levenshouding te veranderen. Het eindigt dan ook met; ”Lees daarom eens een goed boek over zelfvertrouwen, volg een assertiviteitstraining en maak een planning om je dromen te bereiken. Kortom, onderneem actie.”  En tot slot; omdat deze gelukstest niet genormeerd is kan ik nog wel een Big Five persoonlijkheidstest doen. Ik laat het even lekker voor wat het is en ga eens bedenken waar ik wel gelukkig van word!

Het eerste wat in mij opkomt is de Efteling. Erg eigenlijk, want er zijn een miljoen belangrijkere dingen maar de Efteling is echt een plek waar ik als kind al op mijn gelukkigst was én nog steeds ben. Het land van de sprookjes en verhalen waar de tijd niet bestaat. Behalve de sluitingstijd, en daar heb ik nog steeds een hekel aan! De Droomvlucht in de Efteling is een attractie waarin je 6 minuten lang in gondels door de lucht zweeft en allerlei werelden ziet als een kastelenrijk, elfentuin en vooral betovert word door de magische muziek. Mijn droom om in de Droomvlucht te trouwen is misschien een beetje te hoog gegrepen, maar ik voel me er enorm thuis!

sprookjesbos efteling

Enorm gelukkig word ik natuurlijk van mijn familie, vriendje en vrienden. Deze mensen weten mij altijd weer op te beuren, op te vrolijken of doen wel iets heel stoms, waardoor ik wel moét lachen. Zo zat Mathilde gisteravond letterlijk bij mij op schoot omdat ze zo hard schrok toen ik een egel in haar tuin zag lopen en zij een of ander monster verwachtte. Hilarisch!

Lola. What else?! Lieve kleine Lola maakt mij elke dag minimaal 10 keer hard aan het lachen. Door haar lieve koppie, maar ook door haar enorme onnozelheden. Een val van de bank, het vangen van vliegen, het jengelen wat eigenlijk blaffen hoort te zijn. Alles aan haar is leuk en maakt me gelukkig. Deze maand wordt ze alweer 1 jaar en ik zou haar niet meer weg kunnen denken uit mijn bestaan. ‘Ze maakt slechte dagen goed en goede dagen beter” klopt dus wel zeker.

Lola 

Dingen waar ik nog meer gelukkig van word zijn;

 1.  (veel) Foto’s maken
 2.  Een goede muzieklijst
 3. Op vakantie
 4.  Chocolade in welke vorm dan ook
 5. Een schoon huis, het liefst niet door mijzelf gedaan
 6. Een geordende agenda, zowel digitaal als op papier
 7. Netflix, en dan minimaal 8 afleveringen achter elkaar a la 45 min p. stuk.
 8. Verse bloemen
 9. Warmgerookte zalm
 10. Een lekker luchtje (uit een flesje)
 11. Bowlen, en winnen.
 12.  Een flinke wandeling op de hei of in het bos met Lola
 13. Een goed boek
 14. Net geschoren benen
 15. Uitslapen en dan belachelijk lang!
 16.  Een goede longfunctietest. Spreekt voor zich
 17.  Een wijntje (of 2) met vriendinnen
 18. Knuffelen met Jill
 19. Musicals
 20. Snapchat filters
 21. Videobellen
 22. Spelen in de sneeuw
 23. Achtbanen
 24.  Een net verschoond bed (maar dan wel voor het slapen gaan douchen en een schone pyjama!)
 25.  Het veranderen van mijn interieur (3 x per jaar)
 26. Lang haar
 27. Op mijn blote voeten op het strand
 28. Sing- It (met Annika)
 29. Paarden (zien, aaien, rijden, alles!)
 30. Triominos of rummikub spelen met vriendlief
 31. Naar de bioscoop gaan (mét popcorn)
 32. Zwarte piet spelen (en andere verkleedfeestjes!)
 33. Een kassa die net opengaat als jij in de rij gaat staan
 34. Net gewassen auto
 35. Het afvinken van je To Do list en voldaan op de bank kunnen zitten

Ik zou nog uren door kunnen gaan met dingen waar ik blij of gelukkig van word, maar ik heb nu al zin om een aantal dingen van dit lijstje te gaan doen, zodat vandaag nog beter en leuker word!

Soms is er niet veel nodig en moet je blij zijn met wat je hebt en wat je kan. De rest komt later.

Liefs, Daisy X

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten