Meest gelezen in 2018 op Dailyspoonie

by Nienke
Vrouw met laptop en kop thee

Mijn favoriete lijstjes zijn de meest gelezen artikelen in een jaaroverzicht. Net zoals in 2017 en 2016 heb ik weer een overzicht gemaakt met de meest gelezen artikelen op Dailyspoonie.

1. Ontpillen na 12 jaar stoppen met de pil
Foto: De pil

Op mijn 14e begon ik met de anticonceptie pil, niet omdat ik me zo nodig wilde voortplanten maar omdat ik gezegend was met heftige maandelijkse feestjes. Waardoor ik eigenlijk niet meer normaal kon functioneren. Na een bezoek aan de huisarts kreeg ik de pil voorgeschreven eerst kreeg ik de Stediril 30, en een half jaar later de basic verpakking van de anticonceptiepil deze bevatte beide Ethinylestradiol/Levonorgestrel . In het begin slikte ik de pil tot de strip leeg was en dan had ik een stopweek. Heel soms in vakanties sloeg ik de stopweek over. Vanaf mijn 18e slikte ik de pil vaker door en had ongeveer 4x per jaar een stopweek.  Nu zijn we inmiddels 12 jaar verder en ben ik  met de pil gestopt.


Lees verder: Ontpillen na 12 jaar stoppen met de pil  Het artikel is van oktober 2017 maar het is een van de best gelezen blog posts van het afgelopen jaar, die op Dailyspoonie staat. Wanneer je in google zoekt op Ontpillen staat deze blogpost op positie 4 en dat vind ik persoonlijk wel heel tof. Er zijn meer dan 10.000 vrouwen die dit artikel gelezen hebben. Ik hoop dat ze iets aan mijn ervaringsverhaal hebben gehad over het stoppen met de pil.
Side note: Inmiddels ben ik in april 2018 weer begonnen aan de pil omdat het teveel was in combinatie met mijn heftige pijn.

2. Koemelk-vrij en lactose- vrij wat is het verschil?
koemelk vrij / lactose vrij wat is het verschil?

Marly mag geen koemelk, of producten waar koemelk in verwerkt is. Uit een bloedtest is gebleken dat haar immuunsysteem op koemelk reageert en ze er buikpijn van krijgt. Het gebeurd echt héél vaak dat als ze aangeeft dat ze koemelk-vrij wil eten, bijvoorbeeld in een restaurant, dat dit vrijwel meteen wordt veranderd in lactose-vrij. Dit is echter compleet iets anders. In deze blogpost legt Marly uit wat het verschil is

Lees verder: Koemelk-vrij en Lactose-vrij wat is het verschil?

3. Hoe mijn huishoudelijke taken makkelijker lukken met een schoonmaakplanning
Stofzuiger

Ik kon mijzelf echt vreselijk in de weg zitten als er huishoudelijke taken op de planning stonden. Ik kon geen overzicht vinden voor mijzelf wat er prioriteiten had. En vaak ging ik veel te ver. Ik sloeg dan compleet door in schoonmaken. Als voorbeeld: Ik kon bezig zijn met de buitenkant van de keukenkastjes schoonmaken. Dan bedacht ik me halverwege Oh ik kan ook wel even alles uitzoeken op de houdbaarheidsdatum. Hop daar ging het hele keukenkastje leeg. In de tussentijd piepte de wasmachine. Dan kon ik een nieuwe was in de machine doen, want ik had toch nog was in de wasmand zitten.  Was in de machine en hup terug naar de keuken.

Lees verder: Hoe mijn huishoudelijke taken makkelijker lukken met een schoonmaakplanning

4. Werker of hufter?

In mijn social media feed komt steeds vaker de VVD voorbij. En dit is vaak in combinatie met uitspraken die deze partij doet. Dit artikel gaat het om de uitspraken die gedaan worden tegenover uitkeringsgerechtigden.

Afgelopen maand kwam er via Facebook een video voorbij uit het verkiezingscampagne van de VVD. Hieronder zie je een screenshot uit de video. Ben jij een schreeuwer of een doener kies VVD

Lees verder: Werker of hufter?

5. De zijlijn
Ronald en Daisy zittend op een hek Ronald kijkt naar Daisy . Daisy Lacht

‘Vroeger’ stond ik wel eens bij jou langs de lijn. Schreeuwend, joelend en vol spanning voor iedere wedstrijd. Deze wedstrijden die gespeeld werden door een heel team met evenveel fanatisme, enthousiasme en vooral voor het plezier. Ik hoefde er alleen maar voor de sier bij te staan en naar je te kijken vanaf de zijlijn. En trots op je te zijn!

Lees verder: De zijlijn

6. Tips bij het aanvragen van een (nieuwe) rolstoel
Geanimeerd mannetje leunt op een vraagteken

Ik ben druk bezig met het aanvragen van een nieuwe rolstoel, mijn huidige stoel zit niet goed en al eerder schreef ik hier en hierover mijn problemen op dit gebied. Inmiddels ben ik weer wat verder in het proces, en heel wat wijzer! Ik deel mijn ervaringen en ga een poging doen om je wat tips te geven mocht je zelf een rolstoel moeten aanvragen.

Lees meer: Tips bij het aanvragen van een (nieuwe) rolstoel

7. DIY Handbagage voor onder je rolstoel
Handbagage tas voor onder rolstoel

Inmiddels ben ik druk met de voorbereidingen voor mijn reis naar Australië waar ik een behandeling ga volgen (kijk ook hier). Ik neem als ruim bagage een grote backpack mee omdat ik een koffer vervoeren met de rolstoel onhandig vind. Maar nu zat ik nog met de vraag: hoe ga ik mijn handbagage makkelijk meenemen. De rugzak hangt over de rugleuning dus daar kan geen handbagage rugzak meer bij. Ik bedacht een hopelijk handig systeem om een tas onder de stoel te hangen en laat je hier zien wat ik er van maakte.

Lees verder: DIY Handbagage voor onder je rolstoel

8. Diagnose Gezocht?!
Vrouw die een kaartje vast houd met de tekst Really?

Kennen jullie de grap over die vrouw die dacht dat ze Refractair Eosinofiel Astma had? ………..DIE HAD ZE NIET! Wat een stomme en vooral niet grappige grap denken jullie nu vast. Dat klopt. Ik heb wel leukere humor gehad, maar hier valt weinig meer van te maken. Wees dus voorbereid op een stukje sprakeloosheid, ongeloof en vooral vragen.

Lees verder: Diagnose Gezocht?!

9. Waarom ik geen Facebook meer heb
Laptop met facebook

Ik heb geen Facebook meer. Dan denk je misschien nu oh maar dat heeft te maken met het feit dat Facebook data deelt met andere bedrijven die je eigenlijk helemaal geen toestemming tot jou gegevens hebt gegeven. Of denk je misschien dat ik afgelopen zondag de aflevering zondag met Lubach gekeken heb, en daarom mijn Facebook account heb verwijderd. Maar nee dat is niet het geval. Waarom ik mijn profiel wel heb verwijderd vertel ik je in dit artikel

Lees verder: Waarom ik geen Facebook meer heb

10. NeuroPhysics Therapy: De therapie
Gewicht

Eind juni reisde ik af naar de Gold Coast van Australië om 6 weken therapie te volgen bij NeuroPhysics Therapy Institute. Hier kon je daar al een update over lezen. Ik heb best wel veel vragen gekregen de afgelopen tijd en die heb ik in twee artikelen beantwoord. In dit artikel vind je de antwoorden op de vragen die allemaal direct met de behandeling te maken hebben.

Lees verder: NeuroPhysics Therapy: De therapie

11. Neurophysics Therapie: Mijn ervaring

Eind juni reisde ik af naar de Gold Coast van Australië om 6 weken therapie te volgen bij NeuroPhysics Therapy Institute. Hier kon je daar al een update over lezen. Ik heb best wel veel vragen gekregen en die heb ik in twee artikelen beantwoord. In dit artikel vind je de antwoorden op de vragen die allemaal betrekking hebben op mijn persoonlijke ervaring met de behandeling.

Lees verder: NeuroPhysics Therapy: Mijn ervaring

12. Gastblog by Anne : Een waardevolle vriendschap opbouwen als je allebei chronisch ziek bent
Twee vrouwen zittend in bos met een thermoskan thee praten met elkaar

Als je chronisch ziek bent zijn er veel voordelen van een vriendschap waarin de ander ook chronisch ziek is: je begrijpt elkaar als geen ander en kunt elkaar oppeppen in een slechte periode zonder het te bagatelliseren. Aan de andere kant kunnen opmerkingen van iemand die in hetzelfde schuitje zit extra hard aankomen. Wat voor de één werkt, kan voor de ander een terugval betekenen. Ook wedstrijdjes om wie het het ergst te pakken heeft komen voor. Dus hoe bouw je als chronisch zieke aan een waardevolle vriendschap met iemand die ook chronisch ziek is?

Lees verder: Een waardevolle vriendschap opbouwen als je allebei chronisch ziek bent

13. Ben je weer de oude?
Kleine kim in een wit jurkje

De meeste gestelde vraag van afgelopen week is: ‘Ben je weer een beetje de oude?’ Als je er over nadenkt is dat eigenlijk een hele rare zin… want wanneer ben je weer de oude? Is dat de oude ik voor deze regressie van de ziekte of de oude ik voor de afgelopen twee regressies of bedoelen ze de oude ik voordat ik chronisch ziek werd?  Als iemand ziek is geweest vraag je vaak of iemand beter is, maar ook dat is in het geval van iemand met een chronische aandoening niet de juiste vraag.  Het is net zo’n gekke zin als ‘Ik ga opzoek naar mezelf’ waar vele millennials naar streven als ze verre reizen maken die maanden duren. Maar hoe kun je zoeken naar jezelf, als je jezelf bent? Het is niet dat je jouw kloon tegenkomt in India en deze je even verteld wat je moet doen in je leven om weer trots te worden op jezelf en de keuzes die je maakt… was het maar zo makkelijk dan gingen we allemaal naar onze kloon op zoek.  Maar om terug te komen op ben ik weer de oude, het antwoord is: Nee. Wel ben ik afgelopen week jarig geweest dus zei ik maar dat ik niet de oude ben, maar wel een jaartje ouder 

Lees verder: Ben je weer de oude?

14: Zo iemand als jij

Daar is er maar 1 van. Iedereen is uniek in zijn eigen soort. Dat is zeker. Zo iemand zoals jij, ja meestal is er daar maar 1 van. En die iemand is een persoon. Een speciaal bewondsringswaardig persoon. Iemand die ik in een mooi daglicht wil zetten. Iemand waar ik ontzettend veel van hou. Maar helaas niet meer in ons midden is. Ik heb het hier dan ook over mijn lieve oma Arendje. Oftewel zoals der vrienden haar noemden Ali.

Lees meer: Zo iemand als jij

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten