Lopen voor Lyme 2018

by Marly

Gisteren was het eindelijk zo ver, de dag waar we al maanden naar toe hebben gewerkt: Lopen voor Lyme 2018! Misschien heb je in eerdere blogs gelezen dat er ook een team voor mij mee deed (Lopen voor Lyme: Marly’s Mission). Ik vertel je hoe de afgelopen maanden geweest zijn en hoe de dag gisteren verliep

In december was de inschrijving voor Lopen voor Lyme 2018. Na lang twijfelen hadden een aantal van mijn lopers mij overgehaald om toch weer mee te doen. Eigenlijk wilde ik niet…want ik voel me ongemakkelijk bij het feit dat ik om geld moet vragen. Maar ik wil een speciale neurorevalidatie behandeling in Australië gaan volgen en die kost (aan alleen medische kosten) ongeveer €10.000,-. Daar komt de reis en het verblijf nog bij…een duur grapje. Mijn vriendinnen haalden me al voor de zomer over om mee te doen, maar toen bleken twee van hen zwanger te zijn en de uitgerekende datum was vlak voor de loop. Ik besloot er vanaf te zien, maar uiteindelijk overtuigden ze mij om er toch voor te gaan. Team Marly’s Mission werd opgezet en ik kreeg uit hele onverwachte hoeken hulp aangeboden. Na een oproepje op Facebook kreeg ik een berichtje van een hockey-vriendin van vroeger. Echt: vroeger. In de jeugd hebben we samen gespeeld maar ik heb haar al zeker 10, misschien wel 12 jaar niet meer gezien of gesproken! Ze wilde wel meelopen voor me, samen met haar moeder! Hoe lief is dat?!

In december schreef ik mijn team in voor Lopen voor Lyme. April leek nog zo ver weg! Het was fijn dat we nog lang de tijd hadden, maar we merkten ook dat mensen niet echt de noodzaak zagen om te doneren “Dat komt nog wel”. Berichten op Facebook kregen wel wat likes en werden gedeeld (maar altijd door dezelfde mensen), maar daar kwamen eigenlijk maar heel weinig donaties uit voort. Ik vond het moeilijk om élke keer weer aan te komen met een nieuwe oproep. Een keer is leuk, twee keer gaat ook nog wel, maar daarna begint het toch een beetje als bedelen en zeuren te voelen. Vooral als er eigenlijk niet op gereageerd wordt. Mentaal viel het me deze keer heel zwaar. Ik voelde me een zeurmuts en een last. Ook merkte ik dat ik stiekem hoopte op reacties van bepaalde personen, reacties die niet kwamen. En dan gaat het niet om donaties, maar zelfs een berichtje, reactie of een like is al veel waard. Waar ik me vorige editie heel erg gezien voelde en waar ik mentaal juist een boost kreeg door de lieve reacties, was het deze keer juist het tegenovergestelde. Ik was onzichtbaar. Natuurlijk was ik blij met de reacties en donaties die ik wél kreeg, maar we moesten er zó hard aan trekken dat het eigenlijk niet leuk meer was. Ik voelde me vergeten en onbelangrijk. Het boeit niemand, dacht ik. Dat is natuurlijk niet waar. Ik heb ook heel veel leuke reacties gehad en heel veel donaties uit onverwachte hoek, wat het heel mooi maakt. Maar dat je juist niets hoort van mensen waar je het stiekem een beetje van verwacht is extra moeilijk.

Een week voor het event stonden we al een paar weken op 43% en waren er al 2 weken helemaal geen donaties meer binnen gekomen. Dat vond ik moeilijk. En begrijp me niet verkeerd: dat ik het moeilijk vond gaat eigenlijk helemaal niet om het geld, dat het te weinig zou zijn of iets dergelijks, want €4300,- is een hoop geld en daar was ik ook wel echt erg blij mee. Het gaat eigenlijk om al die dingen die ik eerder noemde: ik voelde me te veel, onbelangrijk en ongezien. Facebook berichten werden eigenlijk bijna alleen maar geliked door mijn ouders, lopers uit mijn team of lotgenoten. Ik heb ruim 100 bedrijven gemaild waar een enkele keer een afwijzing kwam en verder eigenlijk helemaal geen reactie. Dat vond ik echt heel lastig, want het is al zo moeilijk om om geld te vragen. Het maakte me onzeker. Waarom heeft de één ‘zo’ €30.000 bij elkaar en gaat het bij mij zo moeizaam? Ik ben het niet waard. Gedachten die het er allemaal niet leuker op maken en die ik ook niet gewend ben van mijzelf.

Maar de laatste week is er een enorme eindsprint ontstaan en heeft mijn team nog €1500,- binnengesleept. In 1 week tijd! Ongelofelijk. Er kwam nog een leuk stukje in de plaatselijke krant waar ik best veel leuke reacties op kreeg en de grote Lopen voor Lyme dag kwam steeds dichterbij. Ik kreeg er een steeds beter gevoel over.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Wat was het een mooie dag. Het weer was al heerlijk, dus de dag begon fantastisch. Mijn lopers hadden er zin in en waren klaar voor een prestatie. De twee vriendinnen die zwanger waren, zijn inmiddels bevallen en waren er met de baby’s voor de morele steun. Het event was geweldig georganiseerd. Er waren elektrische karretjes die de Lymies (de VIPS) van de parkeerplaats naar het base camp brachten zodat je niet zo ver moest lopen. Er was een VIP tent en een rusttent. Er was lekker eten te koop en voor de lopers was er gratis water, fruit en muesli repen langs de route te krijgen. Uiteindelijk hebben we bijna €5800 opgehaald voor mijn behandeling. Een geweldig bedrag waar ik een paar weken geleden niet eens op durfde te hopen! Ik ben mijn team zó dankbaar. En natuurlijk iedereen die gedoneerd heeft. Hoewel het een rollercoaster aan emoties was, heb ik zeker geen spijt dat ik toch weer mee heb gedaan want wat was dit een fantastische dag!

De behandeling die ik ga doen staat inmiddels al gepland. Op 27 juni vertrek ik naar Australië. Heel spannend, maar ik heb er echt super veel vertrouwen in dat dit voor mij de juiste stap is en dat de schade die Lyme bij mij heeft aangericht hierdoor zal verminderen. Hopelijk kan ik de volgende editie zelf meelopen voor een team! Ik hou je op de hoogte.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten