Let me introduce myself

by Daisy

Hoi allemaal!

Vol enthousiasme kan ik vertellen dat ik vanaf nu deel uit ga maken van het DailySpoonie team! Na het schrijven van een gastblog heb ik de kans gekregen om ook een ‘vaste spoonie’ te worden. Ik zal (bijna) elke zaterdag een weblog publiceren over alles wat mij bezighoud en dingen die mijn aandacht trekken. Nu heb ik een hele brede interesse, want ik besta tenslotte uit méér dan mijn chronische ziekte. Ik zal mij eerst eens in het kort proberen voor te stellen. HAHA kidding.. ik kan helemaal niet kort schrijven, dùs neem vooral de tijd.
Mijn naam is Daisy van der Veen en ik ben 26 lentes jong. 1 broertje en 2 ontzettend lieve ouders. Geboren en getogen in Putten op de groene en mooie Veluwe. Hier woon ik samen met mijn vriend Ronald en mijn puppy van 7 maanden, Lola. Samen runnen wij een café en cafetaria in Putten. Ik bedoel ook letterlijk ‘runnen’, zoals we dat in Putten zeggen, want het loopt erg goed en de dagen zijn vol en druk! Dit brengt me meteen bij mijn eerste beperking, want ‘runnen’ met een chronische longziekte is nogal lastig.

Eind 2012 kreeg ik last van een aantal spontane en vooral pittige longontstekingen. Op dat moment werkte ik fulltime in de jeugdzorg en was ik bezig met het afronden van mijn HBO pedagogiek. Ik was voor mijn doen kerngezond en feestte erop los! De enige zorgen die ik op dat moment had ; Heb ik nog genoeg schone sokken in de kast? Ga ik 2 of 3 avonden op stap? Heb ik mijn studieverslagen op tijd af? Eten we pizza of patat?
Ik kreeg last van hele enge stikkende benauwdheid en na een aantal antibioticakuren en prednison stootkuren via de huisarts belandde ik een aantal keren op de longafdeling in het streekziekenhuis hier in de buurt. Geen arts wist precies wat er met me aan de hand was en er werden dingen geroepen als ; Astma, hyperventilatie, acute bronchitis, longembolie, immuunziekte en nog een paar moeilijke namen. Niks van dat alles kon bewezen worden en ik bleef gewoon lekker aan een prednison infuus liggen een aantal weken lang. Na een hele domme inschattingsfout van een vervangend longarts belandde ik aan de beademing op de Intensive Care, omdat mijn longen er ineens mee op hielden toen hij de prednison ineens stopte.

Ondertussen zijn we 5 ziekenhuizen, 15 kamers, 10 longartsen en professoren,50 verschillende kamergenoten, 6 verschillende zusters/broeders per dag, 300 infuusjes prednison, + 30 kg, een longrevalidatie, een aantal holte operaties, teveel bronchoscopiën, 3 bronchiale thermoplastiek behandelingen verder. Dit is natuurlijk een kleine greep uit het leven van een chronisch zieke, maar ik zal nog een aantal zaken bewaren voor in mijn volgende blogs.

Op dit moment word ik in het AMC in Amsterdam behandeld door een heel fijn team aan longartsen, KNO artsen, onderzoekers, oogartsen, medisch psychologe etc. Het plotseling ziek worden gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten en na een aantal jaren moet je wel toegeven aan de onmacht, onrust, hulpeloosheid, verdriet en vooral angst voor de toekomst. Nu ben ik snel geneigd om overal een grapje van te maken, maar ik merkte vorig jaar toch wel dat ik het niet meer alleen kon en heb gelukkig hulp ingeschakeld van een medisch psychologe. Ik kan het alleen maar aanraden aan een ieder die in de put zit of het niet meer weet. Een uurtje huilen, boos zijn, relativeren, dromen en weer terug op de wereld gezet worden is soms echt even nodig en ik kan zeggen dat ik er alleen maar sterker van word!

Ook mijn leven bestaat niet alleen maar uit narigheid en verdriet, dus ik ben een groot voorstander van positiviteit en omdenken. In ons geval is dit Lola. Een Cavalier King Charles Spaniël pup van 7 maanden alweer. Een ontzettend lieve en rustige, maar ook speelse draak die je elke morgen weer zin in nieuwe dag geeft (ook als je het even niet ziet zitten). Jullie zullen hier dan ook vaker lezen over Lola, want ze is gewoon té leuk om over te schrijven.

In mijn volgende blogs ga ik dieper in op belangrijke gebeurtenissen en geef ik je een kijkje in mijn dagelijks leven en vooral de zaken waar ik tegenaan loop of wat mij juist helpt in lastige tijden. Ik hoop dat ik jullie kan; informeren, adviseren, interesseren en vooral vermaken met mijn verhalen op DailySpoonie.
Groetjes en liefs,
X Daisy X

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten