Koken met POTS

by Marly

Terwijl ik dit schrijf lig ik uitgeteld op de bank bij te komen van de meest ellendige 20 minuten van de afgelopen week.

Het afgelopen half uur ben ik namelijk bezig geweest met het voorbereiden en het koken van de risotto die ik voor vanavond had bedacht. Ik had hier al sinds vorige week zin in, en vanmorgen heb ik vol goede moed boodschappen gedaan.

Hier begint het gedoe tegenwoordig meestal al…ik zit thuis en voel me ‘goed’, heb zin om iets lekkers te koken voor het avondeten. Maar dan moeten die ellendige boodschappen gedaan worden en ben ik eigenlijk mijn energie voor de dag alweer kwijt. De boodschappen zijn vanmorgen al gedaan, ik heb 2 uur geslapen vanmiddag en nog had ik niet veel puf om er aan te beginnen. Maar we zullen toch moeten eten…

De voorbereiding doe ik zittend. De ui, knoflook en chorizo snijden. Dit moet aan de eettafel omdat ik zittend niet bij het aanrecht kan. Maar dan komt het daadwerkelijke kookgedeelte en daar had ik me toch even op verkeken. Je moet bij risotto dus blijkbaar constant roeren (nee, dat wist ik niet), maar staan aan het fornuis is een enorm probleem. Ik heb er een eetkamerstoel bij gezet, maar na 20 minuten heb ik het vuur uitgezet omdat ik gewoon niet meer kon opstaan om bouillon toe te voegen of te roeren. De risotto is 6x bijna aangekoekt en ik ben minstens net zo vaak bijna flauwgevallen. Niet heel fijn of veilig.

De spinazie en chorizo die nog gebakken moeten worden hiervoor liggen nog op het aanrecht. Te wachten tot mijn moeder thuis komt die dit klusje mag afmaken. En ik lig op de bank te balen. Meestal ben ik me niet meer zo heel bewust van hoe beperkt ik ben, gewoonweg omdat ik heel erg binnen mijn grenzen leef. Op zulke momenten komt dat toch even hard binnen. En een tip: risotto is geen POTS-vriendelijke maaltijd.

Liefs Marly

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten