It couldn’t get any worse right?

by Dominique

Als je denkt het zit tegen, bedenk je dan maar dat er ergens op de wereld een idioot aan de deur staat te trekken ipv te duwen ???? Maargoed daar gaat mijn verhaal niet over. Afgelopen woensdag en donderdag had ik mijn welbekende urine testen en vrijdag mocht ik deze inleveren in het AMC om vervolgens nog even in de mri te gaan liggen voor een nieuwe scan van me hersenpannetje. Ja mensen er zit inhoud in ik heb bewijs ????

Voor die mij nog niet kennen, er zit wel echt inhoud in hoor. Of het daadwerkelijk functioneerd… tja dat vraag ik mij ook weleens af????

img_6914 img_6915

Dit is een “oude” mri. Dat streepje is de tumor op mijn hypofyse. Maargoed ik zal even vertellen hoe mijn bezoekdagje verliep want net als bij marly weet ook ik hoe het is als je dokters/zusters/assistenten iets duidelijk wilt maken maar dat er niet altijd echt goed geluisterd word.

Ik was bijvoorbeeld ingedeeld om op dinsdagavond om 8 uur in de mri te gaan liggen. Top tijd lekker rustig. 1probleem, anesthesie is er niet op dat moment ( ja in nood oproepbaar) maar ze zijn er niet zo van gediend als ze moeten komen voor een lullig infuusje voor een moeilijk prikbaar persoon. That would be me! Dus de afspraak was verzet naar vrijdag half twee, waarbij ik een uur eerder mij moest melden vanwege het prikken.

Zo gezegd zo gedaan. Omdat ik me (ge)zeik moest inleveren was ik ruim optijd aanwezig in het AMC. 12:00uur noem ik ruim optijd. Na het inleveren van me plas melde ik me bij wachtkamer 6. U bent vroeg mevrouw, ja ik dacht is altijd zo’n gedoe bij mij ik kom maar vroeg. Ik moest plaatsnemen en wachten tot ik werd opgeroepen, want ja ook zij willen altijd eerst zelf proberen waarom ik vind dat ik naar de anesthesie moet. Blijk ik al even geroepen te worden in een andere wachtkamer. Top! Start al goed. Kwart voor 1 ondertussen. A fijn ik mag mee. Meneer voelt en voelt… okee ik ga rechts op je pols prikken. (Kutplek mja wat moet dat moet he) meneer zit tegen een klepje aan. Oftewel hij kon er geen bloed uit halen maar wel zoutoplossing door spuiten. Ach de bedoeling is dat ze contrast vloeistof erdoorheen jassen dus we gaan het zien. Alleen dan komt probleem 2 bij mij. Mijn lichaam is een beetje weird en stolt heel snel. Vervolg ervan is dat mijn infuus vrijwel meteen dicht gaat zitten en ze er dus een infuus aan moeten hangen. Ik legde dit uit, maar hij had er nooit van gehoord en vond het allemaal maar een beetje vreemd. Vervolgens hoorde ik me moeder op de gang een beetje in paniek raken want de zuster vroeg naar ene mevrouw Meijer. ( zo heet mijn moeder) Dus die dacht dat ik nokkie was gegaan in de behandelkamer haha. Dus ik zei dat die man maar even moest zeggen tegen me moeder dat ik er nog ben en dat er toevallig nog een patiënt is die ook zo heet. Toen meneer eenmaal terug kwam mocht ik op de gang  tien minuten wachten en dan zou hij daarna mijn infuus proberen opnieuw door te spoelen  en als dat niet zou lukken mocht ik toch wel weer door naar anesthesie.

Juist ja, meneer kwam, spoelde en zag dat mijn mooie hand zo dik werd als een ei. Ik denk dat mijn au!!! ook wel verrade dat het zeer deed en dat zojuist zijn infuus was gesneuveld zoals ik al had voorspeld. “Het spijt me” waren zijn woorden en ‘u kent de weg naar de anesthesie ? Ik zal zeggen dat u komt ik zal u nog een bakje meegeven met de benodigheden om een infuus te plaatsen ‘

Eenmaal bij anesthesie kwamen we erachter dat volgens het polsbandje wat in me bakje zat. Ik ene mevrouw Pliet zou zijn ???? Juist jongens goed bezig met de patiënten gegevens. Dat terzijde ik werd geplaatst op een stoel in een warme deken en moest geduldig wachten op mijn prikker. Alleen meneer had een reanimatie wat natuurlijk voor gaat. Alle begrip voor. Ondertussen een uur verder ik keek op de klok. Bijna kwart over 2 ???? Juist ja 13:30uur zou ik in de mri liggen..???? Fail… a fijn de arts kwam eindelijk terug, beetje van slag. Arme man. Eenmaal geprikt sneuvelde ook dat infuus. Drie maal is eindelijk scheepsrecht ????????

img_1418

img_1422

Eenmaal aangekomen terug bij de mri was het alweer 15:00uur geweest. ????Tot zover het optijd komen ghum…. Ook hier kregen we een leuke mededeling. Iets wat mij tegenwoordig ook niet meer verbaasd. Een mri was stuk gegaan dus we liepen uit. Joh want dat deed ik ook nog niet ofso ???????????? Verbaasd nee, je had me moeten zien tijdens de bestralingen. Dat ding waar ik op moest liggen was toen ook om de haverklap kapot. Je kan wel erover gaan bitchen en klagen maar daar word de sfeer ook niet beter op. Ik bedoel het personeel sloopt ook niet met opzet een apparaat van een paar ton. ????

Eenmaal eindelijk aan de beurt werd er tussendoor nog mijn infuus een paar keer doorgespoeld. Dit deed al vreselijk veel pijn, ze konden niet goed verklaren waardoor het kwam. Dus werd ik gekoppeld aan een druppelaar dat ervoor zou zorgen dat mijn infuus doorspoelde tot het tijd was voor de contrastvloeistof. Na 15 minuten was het zover. ‘We spuiten nu de vloeistof erdoorheen. Mocht het niet gaan. Meld het’. Ik zette me schrap voor de pijn. Niks… Hmm dat valt me gelukkig mee.

‘We gaan weer verder met de procedure’ hoorde ik door me koptelefoon. ‘Oke’ knikte ik.

nog geen seconde erna. Ik schreeuwde het uit van de pijn. Janken, huilen, steken. Ik ging kapot. Ik heb de hele boel bij elkaar gevloekt en gescholden. Godverdomme. Ik voelde de zuster me been aaien en vragen of het ging….

Okee, begrijp me niet verkeerd, maar als ik vloek, schreeuw en letterlijk jank van de pijn…. dan gaat het NIET goed met mij. Toen eenmaal de pijn wegtrok herpakte ik mezelf. Rustig ademhalen en rustig blijven dacht ik alleen maar. Is moeilijk als je in een koker lig met een bewegingsruimte van een doodskist… ‘zet dat tering ding maar aan, het gaat nu wel weer’ Ik sloot mijn ogen en probeerde me maar te focussen op de leuke dingen….

Na 15 minuten was het eindelijk achter de rug. Zo dat ook weet gehad. Ik verontschuldigde me nog tegenover de zusters voor mijn taalgebruik. ‘He je had mij moeten horen tijdens me bevalling’ zei de zuster. ‘ het lucht op, dus vooral doen’. Ze haalde me infuus eruit en ik mocht eindelijk gaan.

Naja gaan… ik moest nog langs de patiënten administratie schijnbaar stond ik tweemaal in het systeem onder twee verschillende nummers ???????? Maargoed toen dat eenmaal klaar was vertrokken mijn moeder en ik eindelijk uit het AMC. 22 dec de uitslag…

We gaan het meemaken. Ohja waarom de mri haha misschien ook handig dit te vermelden. Vanwege klachten weten we niet zeker of de tumor in me kop groeit of dat de bestraling uiteindelijk nu zijn werking doet. Dus to be safe kunnen we dat met een mri uitsluiten. Spannend dus. Want ja na 2 mislukte hersenoperaties en 25 bestralingen mag nu toch hopelijk het wel een goede uitkomst hebben, want mocht dit niet zo zijn ben ik fucked… want in me hoofd kunnen ze dan niks meer doen gezien de tumor tegen een hersenslagader drukt en ik ook nog een kwaadaardige snelgroeiende versie heb dat steeds sneller groeit als er gesneden word. Ohja en als ze ergens bestraald hebben kunnen ze het hierna niet meer opnieuw bestralen… so I’m running out of options here… so fingers crossed ????

Good or bad, Ik zal ook jullie mededelen wat de uitkomst dan is.

greetz And lots of love Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten