In de koelkast

De titel zegt het al een beetje, in de koelkast. Wat zet ik nou eigenlijk in de koelkast? Hiermee bedoel ik dus geen voedsel. Ja elk normaal persoon zou dat wel doen. Maar ik heb het over mijn eigen “projecten/hobby’s”.  Je kent ze wel, dingen die je leuk vind om te doen, maar er eigenlijk geen tijd voor hebt om ze te doen. Dus je zet ze op een laag pitje.

Ik heb zo’n hele lijst in de wachtrij staan, dingen die ik graag wil doen, maar mezelf eigenlijk nooit de tijd geef om te doen. Ik heb nu eindelijk me boek uitgelezen. Ik vind het zo leuk om te lezen. Heerlijk zelfs. Het geeft me ontspanning en ik kan lekker wegzwijmelen bij een goed verhaal. Gek genoeg geef ik mezelf nooit de tijd om eens heerlijk op de bank te zitten en te gaan lezen. 

Daar heb ik nu een oplossing voor. Heel simpel eigenlijk. Ik neem me boeken voortaan mee naar me vriend. Als hij lekker aan het gamen is ga ik lekker mijn boek lezen en als ik zelf daar niet voor in the mood ben, dan ga ik lekker zelf ook gamen. Ik speel bijvoorbeeld graag Alice in wonderland madness returns. Voorheen speelde ik dit veel, maar ondertussen had ik het al een jaar niet meer aangeraakt.  Zodoende heerlijk weer een paar uur gegamed. 

Het is een beetje vreemd, maar als ik thuis ben gun ik mezelf de rust gewoon niet. Ik ga dan schoonmaken, wasje draaien, Meeko pesten. Bankhangen met Netflix. Op visite enz. Ik ben bijvoorbeeld bezig een boek te schrijven. Zodra ik in ne schrijversflow zit kan ik non-stop doorschrijven. Uren gaan voorbij zonder dat ik het doorheb. Alleen gun ik mezelf niet de tijd op erachter te gaan zitten, vreemd, want het geeft me voldoening en ontspanning. Ik wed dat er vast meerdere zijn die dit probleem hebben. Een waslijst met dingen die ze graag doen, maar eigenlijk er geen tijd voor nemen.

Ga maar eens na, wat zou je graag willen doen? Waar geef je jezelf geen tijd voor? Waarom staat het nog in de koelkast? No excuses. Haal je project uit de koelkast en gun jezelf ook weer iets wat je leuk vind om te doen. Fuck die wasgoed, dat kan ook wel een dagje wachten.

Verder wil ik jullie nog een boeken tip geven om te gaan lezen.

img_0615

Liefs Do