How to: make your spoonielife easier.

by Nienke

Het leven van een spoonie is vaak met veel hobbels en bobbels. Ik ging op onderzoek uit en vroeg jullie om tips om je leven met een chronische ziekte of beperking makkelijker te maken.  En ik deel mijn ervaringen met producten die mijn leven als spoonie een stukje eenvoudiger hebben gemaakt.

 • Lege afwasmiddelfles
  Deze kun je gebruiken voor shampoo als je veel last hebt van kramp. Afwasmiddel flessen zijn namelijk een stuk soepeler dus daar hoef je niet zo hard in te knijpen dan een reguliere knijpfles shampoo
 • Een handstofzuiger/steelstofzuiger
  Gebruik een handstofzuiger/steelstofzuiger om te stofzuigen deze zijn vaak een stuk lichter dan een normale stofzuiger.
 • Een elektrische ramenwisser
  Een uitkomst als ramen wassen met een emmer en zeem te intensief voor je is. Je zeept simpel je raam in en vervolgens ga je er met de elektrische ramenwisser overheen die je raam weer droogtrekt.
 • Elektrische warmte deken
  Kan ontzettend helpen bij chronische pijn
 • Noise Canceling Headphones:
  Ben jij overgevoelig voor prikkels? dan kan een noise canceling koptelefoon hierbij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld zonder te veel prikkels boodschappen doen of drukke plekken bezoeken
 • Een hittepit/kersenpitten zak:
  Kan ontzettend prettig zijn bij klachten zoals de ziekte van Crohn of andere buikklachten. Natuurlijk kun je de hittepit/kersenpit ook op andere gedeeltes van het lichaam plaatsen.
 • De bezorgdienst van een supermarkt
  niet meer zelf slepen met al die boodschappen maar fijn achter je computer klik en klaar de boodschappen worden tot aan je deur geleverd(soms ook binnen gebracht) en je hoeft het alleen nog maar op te ruimen. Scheelt toch weer energie, die je weer ergens anders voor kunt gebruiken
 • Een elektrische kruik:
  Ideaal bij pijnklachten en een stuk veiliger dan een normale kruik vullen met kokend water wat veel mensen doen.
 • Spijkermat of Acupressuurmat
  Spijkermat/ Acupressuurmat is een flexibele mat van kunststof die kan helpen bij pijn, die je kan laten ontspannen en lekker laat slapen.
 • Reisverpakkingen van Shampoo’s conditioners etc.
  Deze verpakkingen zijn een stuk kleiner dan shampoo’s dus hoef je ook geen zware flessen op te pakken
 • Multicooker/Slowcooker/Airfryer
  Deze huishoudelijke keuken apparaten kunnen het koken een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je in een multicooker of een slowcooker bijvoorbeeld van een wok gerecht alle producten rauw in een pan doen en een aantal uur opzetten tot alles gaar is. Het scheelt veel in het staan in de keuken. En een paar handelingen minder. In een airfryer kun je naast patat ook aardappels of vlees/vis/vega vervangers in klaarmaken
 • Stoomreiniger:
  Een stoomreiniger kan ideaal zijn als dweilen te zwaar en inspannend voor je is. Let wel op niet elke vloer is geschikt voor een stoomreiniger dus informeer je goed voor je vloer om zeep helpt.
 • Schilhandje
  Een dunschiller die speciaal is gemaakt voor mensen met reuma of artrose (verkooppunt)
 • TENS apparaat
  TENS ookwel“Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie” door middel van elektrische schokjes op pijnlijke plekken kan een TENS chronische pijn zoals bijv. artritis te verlichten. Sommige chronisch zieken krijgen deze van de pijnpoli of een fysiotherapeut, maar je kunt ze ook aanschaffen bij onder andere coolblue of bol.com
Mijn ervaringen met apparaten die het leven als een spoonie gemakkelijker kunnen maken.

Multicooker – Tefal 45in1

Tefal MulticookerOngeveer twee maanden geleden kocht ik een multicooker. In eerste instantie wilde ik een slowcooker voor het maken van draadjesvlees. Maar uiteindelijk kwam ik er achter dat er ook multicookers bestaan. Er zijn verschillende merken multicookers o.a de Tefal 45in1, Bosch Multicook , Crockpot CPE

Waarom ik voor een tefal 45in1 koos:

 • Prijs; de Tefal45in1 is 89,- en daarmee een van de goedkopere multicookers op de markt.
 • Goede recensie; Een goede recensie vind ik belangrijk wanneer ik een product aanschaf.
 • Veel verschillende programma’s; de naam verraad het al een klein beetje er zitten 45 opties op dit apparaat. Nu moet je niet verwachten dat je 45 verschillende dingen kan. Er zitten verschillende programma’s op die je met verschillende tempraturen en verschillende tijden kunt instellen.

Ik ben echt super blij met dit product. Naast ik het leuk vind om nu weer  in de keuken te staan, want het kost me niet altijd meer zoveel energie. Ik snijd alle ingrediënten voor, daarna doe ik alles in de pan voeg ik kruiden toe en stel ik het programma in en kan ik in principe iets anders gaan doen. Je hoeft er niet bij te blijven.

Elektrische Raamwisser:

Karcher Windowvac

Via marktplaats kocht ik een Karcher window Vac voor een leuk prijsje. Ze zijn nieuw ongeveer tussen de 45,- en 65,-
op marktplaats kan je hem waarschijnlijk voor vinden. In eerste instantie moest ik er even aan wennen, maar het is super gemakkelijk om zo je ramen te wassen. Met de zeem “zeep”je de ramen in en daarna ga je er met de wisser overheen en trekt hij het raam droog. Geen vlekken of strepen  (vereist wel enig handigheid, maar je hebt het snel door) en het kost mij vrij weinig energie.

Handstofzuiger/Steelstofzuiger

Steelstofzuiger
Een half jaar geleden begaf mijn robotstofzuiger het. De robot stofzuiger die ik had (Samsung Navibot) was best prijzig. Ookal kocht ik hem ook via marktplaats. Maar ik gebruikte toch vrij weinig deze stofzuiger. Alleen in de slaapkamer om hem onder het bed door te sturen. Voor de rest zoog hij niet altijd voldoende de haren op van mijn huisdieren. Dus nadat hij het begaf was ik niet weer van plan om een dure robotstofzuiger aan te schaffen.

Ik was opzoek naar een ander alternatief, in eerste instantie dacht ik aan de Dyson Snoerloze steelstofzuigers. Alleen was mijn portemonnee het niet zo eens met de prijs van de Dyson, hoewel het een ontzettend goed product is, is hij wel vrij prijzig. Ik ging opzoek naar een alternatief en toen kwam ik uit bij een Samsung V6000 powerstick. Dit is een steelstofzuiger en een kruimeldief in een.  De stofzuiger heeft goede zuigkracht (haar stof en klein vuil) hij heeft een flexibele kop daardoor beweegt hij lekker mee.

TENS apparaat:

TENS Afstandbediening

5 jaar geleden had ik al eens een TENS apparaat maar ik was hem en vergeten en toen ik twee jaar geleden hem weer in een doos tegen kwam waren de elektroden plakkers verdwenen, de TENS die ik toen had was niet meer verkrijgbaar dus moest ik een nieuwe kopen.Ik gebuikte hem regelmatig, maar hij verdween wel weer in de kast en was ik hem weer vergeten. Maar de afgelopen weken is de pijn weer wat intenser (door de kou) en heb ik hem weer tevoorschijn gehaald en gebruik ik hem ongeveer 2 keer per week om mijn spieren ook tussendoor rust te geven.

Elektrische Deken:

Vorig jaar voegde ik een elektrische deken toe aan mijn spoonie survival kit. Een uitkomst voor koude dagen met veel pijn. Je legt hem op je matras en doet je hoeslaken er overheen en dan kun je hem aanzetten en erop liggen. Ik vind hem ontzettend fijn en ga hem binnenkort wanneer het nog kouder wordt zeker weer tevoorschijn halen

* Artikel bevat linkjes naar verschillende webshops. Dailyspoonie krijgt hier niet voor betaald, maar wil het een stukje gemakkelijker maken als je opzoek bent naar de winkel waar je een van de genoemde producten kunt aanschaffen.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten