Het gevecht met het afbouwen van pijnmedicatie

by Kim

Ondanks dat het positief is dat ik mag proberen pijnmedicatie af te bouwen, is dit voor mij momenteel een gevecht! Mijn arts heeft aangegeven dat ik zelf moet kijken in hoeverre het afbouwen van de pijnmedicatie lukt. De situatie is ‘stabiel’. De huidige pijn samen met de trillingen zal ik moeten gaan accepteren als een stabiele situatie.  Door de medicatie af te bouwen willen we kijken of de pijn stabiel blijft. Ik ben oprecht blij dat ik de pijnmedicatie mag afbouwen want ik slik liever geen medicatie. Helaas gebruik ik de tramadol nu al 12 maanden dagelijks, waardoor het afbouwen niet zo makkelijk gaat als ik had gehoopt…

Hallo ontwenningsverschijnselen!

Het afbouwen van 3 maal daags naar 2 maal daags ging eigenlijk best goed. Na drie dagen hoofdpijn was mijn lichaam gewend aan de verlaagde dosering. De twee weken na het verlagen van de dosering was er geen toename van pijnklachten. Opgelucht dat het zo voorspoedig verliep ging ik verder met afbouwen naar 1 maal daags. Met de gedachte: ‘Overdag is pijnstilling fijner omdat ik dan actiever ben’, besloot ik om de avonddosering te staken.

Die nacht schrok ik om 03.00 uur wakker helemaal bezweet en onrustig met een hoge hartslag. Het komt wel vaker voor dat ik wakker schrik uit een droom, zonder het te herinneren, maar dit voelde anders. Een uur later lag ik nog steeds te draaien in mijn bed, rillend en zwetend met een bonkende hoofdpijn. Ik was vooral verbaasd waarom ik nou niet kon slapen, want als ik grieperig ben slaap ik juist zo goed.  Uiteindelijk heb ik het nog 06.00 uur zien worden op de klok, en schrok ik wakker van de wekker om 07.15 uur.

Na het innemen van mijn ochtendmedicatie ben ik gaan werken aangezien ik geen verhoging had en eigenlijk alleen maar moe was. Eenmaal op mijn werk aangekomen voelde ik me veel beter, zonder hoge hartslag, hoofdpijn of rillingen. Ik ben een avondmens en start in de ochtend wat langzaam op. Meestal na het bakje koffie op het werk kan ik een beetje goed nadenken en viel ook het kwartje… Het was geen griep, maar mijn lichaam wat tramadol tekort kwam!

Misschien was het naïef van mezelf, maar ik had nooit verwacht dat het afbouwen van mijn medicatie deze verschijnselen zou veroorzaken. De eerste stap met afbouwen ging zo gemakkelijk dat ik dit gewoon echt niet meer had verwacht. Aangezien ik niet nog een nacht slecht wilde slapen midden in een drukke werkweek,  heb ik die avond toch maar weer  de avonddosering ingenomen. Oftewel nu ik dit type zit ik nog steeds aan de medicatie 2 maal daags. Volgende week ben ik paar dagen vrij en ga ik proberen de ochtend medicatie te staken. Ik heb liever overdag klachten van het afkicken dan midden in de nacht. En als ik niet goed slaap heb ik sowieso meer pijn, dus mijn slaap is heilig en dat ga ik niet nog een keer riskeren. Oftewel: Wordt vervolgd…

Liefs, Kim

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten