Het gevecht met het afbouwen van pijnmedicatie deel 2

by Kim

Vorige week gaf ik jullie een update over hoe het met mij gaat en zoals de titel al zei: Het gaat goed. Ondanks dat het goed gaat ben ik nog steeds bezig met het afbouwen van mijn pijnmedicatie. Dit gaat allemaal niet zo snel als ik wil en ik merk dat mijn lijf echt verslaafd is aan de tramadol.

Begin oktober schreef ik al een blog over het gevecht met het afbouwen van pijnmedicatie.  Het afbouwen van 3 maal daags naar 2 maal daags ging heel voorspoedig. Door deze ervaring ging ik snel de medicatie verder afbouwen naar 1 maal daags. Ik besloot de avonddosering te staken, en werd nog dezelfde nacht om 03:00 uur bezweet, rillend met knallende hoofdpijn wakker. Dit waren duidelijk afkickverschijnselen.

Ik was zo geschrokken van de klachten die ik had gekregen van het afbouwen dat ik weer even 2 maal daags ben gaan slikken. Enkele weken geleden ben ik de ochtenddosering gaan afbouwen en dit ging gelukkig beter dan de eerste poging. Eind van de eerste dag kreeg ik een zeurende hoofdpijn die vier dagen heeft aangehouden, maar het was niet zo erg als het bonkende gevoel dat ik had in de nacht. Ook ben ik twee nachten wakker geworden van het nachtzweten maar hier heb ik niet echt last van (behalve dat het echt vies is als je wakker wordt van je natte koude shirt). Gelukkig bleef de pijn stabiel na het afbouwen van de medicatie en kan ik snel gaan proberen om van de laatste capsule af te komen.

Het is echt wel heftig als je merkt hoe je lichaam behoefte heeft aan het middel, en daardoor gewoon afkickverschijnselen toont. Deze medicatie gebruikt ik nu een jaar en eigenlijk merkte ik al enkele maanden niets meer van het middel. Ik slikte het omdat ik het niet zomaar kon stoppen en het de pijn de eerste maanden echt behapbaar gemaakt heeft.  Als je dan mag gaan afbouwen merk je wat voor een troep het eigenlijk is, en hoe je lichaam het nodig heeft. Terwijl deze dosering allang geen pijnstillende werking meer voor mij had.

Naast de afkickverschijnselen vind ik het afbouwen van medicatie altijd spannend. Ergens ben je toch bang dat de pijn ineens verergert. Daarom durf ik ook niet te snel de medicatie af te bouwen omdat ik toch zeker wil zijn dat de pijn stabiel blijft. Toch kijk ik er naar uit om straks geen medicatie meer te hoeven in te nemen, dat is echt lang geleden!

Ik hoop dat als ik van de laatste capsule af ben een lange periode medicatieloos kan zijn! En als het dan een keer mis gaat ik eenmalig de tramadol kan innemen en het dan ook echt pijnstillend werkt. Ik zeg zonder medicatie is een geweldig begin van 2019!

Liefs, Kim

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten