Het gaat goed

by Kim

Even een update betreffende de CRPS, want na mijn heerlijke vakantie en het gedoe met mijn functie op het werk is dat wel belangrijk om ook te vertellen. Het gaat namelijk best wel goed, en dat is ook weleens fijn om te kunnen zeggen!

Na het infuus in juli ging het even minder want de pijn nam toe de eerste weken toen ik thuis kwam. Dit zorgde bij mij voor onzekerheid want je wilt niet dat die pijn toe blijft nemen. Gelukkig was dit na 4 weken voorbij en is de pijn sindsdien stabiel gebleven. Intussen is het dus alweer 4 maanden stabiel, en terwijl ik dit schrijf besef ik dat pas.

Werken doe ik weer 4 dagen per week zonder dat ik ‘s avonds niets meer kan. Ik probeer 2x in de week de sporten (maar het blijft regelmatig bij 1x in de week hangen, want op de bank zitten met een kop thee is ook heel fijn). Spelen en ravotten met mijn neefje en nichtje gaat zonder problemen en ik hoef geen echte rustdagen in te plannen bij een drukke agenda. Behalve bij klussen/verven bij vrienden (wat november/december veel in de agenda staat), dan moet ik wel even een dagje bijkomen omdat dit toch wel erg intensief is. Gelukkig herstelt de pijn zich weer na de rustdag naar het ‘stabiele niveau’ en kan ik daarna weer mijn ding doen.

In Mexico heb ik echt kunnen genieten van de stabiliteit van de pijn en had ik door het warme weer zelfs minder pijn dan hier in Nederland. Nu de eerste nachtvorst is geweest merk ik wel dat het lastiger wordt om mijn hand warm te houden. Na jaren ervaring weet ik dat ik gewoon wat eerder dan de rest handschoenen of wanten moet dragen en dat werkt prima! Wel hoop ik dat de kou er niet voor gaat zorgen dat de pijn gaat verergeren. kou is namelijk eerder een trigger geweest. Gelukkig gaat het tot op heden nog goed en ik hoop dat dit deze winter zo blijft!

Wel moet ik bekennen dat ik met het schrijven van deze blog pas besef hoe goed het gaat. Door al het gedoe op mijn werk, en het nieuws van de arts over de trillingen die niet meer weggaan heb ik hier helemaal niet bij stil gestaan. Lichamelijk gaat het goed met de CRPS, maar mentaal ben ik er op een intensieve manier mee bezig, vooral op het werk. Dit zorgt ervoor dat ik niet doorheb wat er nu allemaal goed gaat. Op mijn werk ben ik me vooral bewust van wat ik door de CRPS niet meer kan, en dat ik daardoor op zoek moet naar wat anders. Zolang ik me niet bewust ben van hoe goed het nu gaat zal ik niet snel inzien wat ik allemaal nog wel goed kan doen. Dus bij deze bedankt dailyspoonies voor de mogelijkheid die ik heb gekregen om een blog te schrijven!  Door het op te schrijven ben ik me ervan bewust hoe goed het gaat, en daar ga ik heel snel van genieten!

Liefs, Kim

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten