Ik denk dat ik niet de enige was die niets anders dan fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar voorbij zag komen op de social media. Waar ik dan ook het meeste om kan lachen is de discussie over goede voornemens in 2017.

Afbeeldingscredit: Brigitte Tohm


Meestal begint de discussie altijd met hetzelfde. Ik ga meer sporten, minder feesten, minder geld uitgeven, stoppen met roken, minder drinken blablablabla of de welbekende new year, new me!

Haha om je rot te lachen, alsof je in 1 dag na het nieuwe jaar even volledig kan veranderen. Heeey begrijp me niet verkeerd, doelen stellen en jezelf uitdagen is altijd een plus. Maar maak dan iig doelen die haalbaar zijn. Leg de lat niet meteen zo hoog. Als het niet haalbaar is, ben jij de enige die straks het meest teleurgesteld is en tja dan gaat die extra borrel die je had afgezworen of die sigaret er wel even in. Ik heb voor mezelf dan ook een nieuwe regel in het leven geroepen. Genieten van wat nog wel kan. Dingen los te laten die te veel negatieve shit met zich meebrengen. Het welbekende liedje: #letitgo van frozen past dan ook volledig in mijn straatje ????????Soms kan je dingen beter loslaten. Als het teveel energie van je vreet bijvoorbeeld. Of als het een baksteen is op je buurman omdat hij zo vervelend is.(grapje dat mag je niet doen) laat die negatieve shit los, wat mij betreft zing je het erbij.  

Wat ik ook sinds vorig jaar heb gedaan is een potje vol geluk en vrolijkheid bijhouden. Heel leuk. Je koopt een leuke pot die je kan afsluiten. Je kan wat mij betreft ook een leuke pindakaaspot gebruiken net wat jijzelf prachtig vind. Over het jaar, hoe ruk die ook soms kan zijn beleef je veel dingen. Goede en slechte. Nou is aan jou de taak om een briefje te pakken en hierop iets goeds te schrijven wat je is overkomen. Nou moet je niet je dagboek erbij gaan pakken en gaan pennen als een jekko. Gewoon als je die dag iets leuks heb meegemaakt of gehoord of een liedje. Iets wat jou op dat moment je gelukkig maakte. (Dat ene aparte gevoel van binnen ????) dat schrijf je op. Ik schrijf ook altijd de datum erbij. Je vouwt het briefje dicht en je doet het in de pot. Dit verzamel je over het gehele jaar. Als het goed is heb je aan het einde van het jaar een goed gevulde pot(je). Zo niet moet je serieus overwegen hulp te gaan zoeken. Want dan is het best triest dat je zo weinig goede momenten heb meegemaakt en dat moet niet de bedoeling zijn… maargoed mijn potje is aardig vol. Je kan ervoor kiezen het potje te openen op oudejaarsdag. Je kan de briefjes ritueel verbranden in het vreugdevuur buiten met het vuurwerk.

Wat ik nog moet doen.(het potje openmaken) Juist ja ik ben er dus nog niet aan toe gekomen. Maar wat ik ga doen is, voor mezelf een lekker glas rode wijn inschenken, een van mijn vele plakboeken erbij pakken. De briefjes uit de pot lezen. Even genieten en stilstaan bij het moment. Daarna de briefjes in mijn plakboek te gaan plakken. Dat zodat als ik even behoefte heb aan een fijn gevoel ik altijd die briefjes erbij kan pakken. Zodat ik zelf ook weerman lezen weet wat mij zo blij maakte. Joy is the key to happiness ????????

En mijn mijlpaal van 2016, zit heerlijk naast me op de bank! ❤

liefs Do