Gezondheidsupdate | Uitslagen en Afspraken #2

by Nienke

Vandaag was het weer zover een vervolg afspraak in het ziekenhuis. Dit keer zouden de uitslagen en de vervolgafspraken worden ingepland. Heb je deel een gemist van deze gezondheidsupdate lees hem dan hier

Inmiddels was de operatie ingepland en kreeg ik de bij behorende informatie papieren mee. De assistent van de gynaecoloog vroeg of mijn bloedgroep al bepaald was tijdens het bloedprikken van vorige week. Dit was nog niet gedaan. Dus kreeg gelijk een briefje mee om bloed te gaan prikken.

Verder moest er een afspraak worden gemaakt bij de anesthesist voor een kennismakingsgesprek en een voorgesprek. Ik kon er direct terecht. Ik was toch in het ziekenhuis en had verder niks bijzonders gepland dus kon dat er direct achteraan. Ik had nog even snel het beoordelingsformulier ingevuld ik was zeer tevreden over mijn gynaecoloog.

Vervolgens ging ik door naar de pre operatie afdeling, ik moest een vragenlijst invullen over mijn gezondheid. Er kwam een eerste gesprekje met een van artsen die mijn bloeddruk ging meten. Mijn bloeddruk was perfect. Daarna kwam er iemand van de apotheek voor het toevoegen van mijn medicatie aan het dossier. Dat was ook allemaal zo gebeurd. Daarna kwam de assistent van de anesthesist die controleerde nog mijn volledige dossier en ging verder met de uitleg voor de operatie. Omdat ik in het verleden half bij kennis ben geweest bij een operatie (verwijderen van amandelen) zag ik toch wel een beetje tegen de narcose op. Hij stelde me gerust dat dit bijna niet mogelijk is dat je bij kennis bent terwijl je onder narcose bent. Maar ondanks ik deze nare ervaring heb gehad plaatsen ze wel een aantal “plakkers” op mijn voorhoofd die mijn slaap in de gaten houden hoe diep ik in slaap ben. Wanneer het nodig is wordt dan nog meer toegediend, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk helemaal niet nodig zijn.

Nadat ik klaar was bij de assistent anesthesist ging ik verder naar het bloedafname gedeelte van het ziekenhuis. Het was aardig druk maar na een minuut of 8 was ik eindelijk aan de beurt. Ik legde de gene die het bloed ging afnemen uit dat ze bij mij met het dunste naaldje moeten prikken omdat het anders niet gaat. Dat zou ze wel doen. Opeens uit het niets zij ze tegen mij hoe lang moet u nog (wanneer gaat de baby komen) dus ik antwoordde humeurig nou ik wacht op mijn operatie. Maar ik geloof dat ze me niet helemaal begreep want ze ging verder in haar verhaal willen ze voor de operatie nog u bloedgroep weten (zij ging er vanuit dat ik gewoon een keizersnede ging krijgen) Ik had geen zin meer om er op te reageren. In de tussentijd poerde ze met de naald in mijn arm. Ik zag meteen al dat dit niet te naald was die er normaal gebruikt wordt dus ik wist dit gaat pijn doen en dit gaat lang duren. Het duurde ook vrij lang dat het buisje vol zat. Maar goed uiteindelijk het buisje gevuld en ik verliet de afname post weer.

Ik kan je vertellen dat het nu niet meer leuk is dat iedereen nu denkt dat ik verwachting ben. Ik hoor elke week wel een paar keer je hoeft niet heel lang meer he, wanneer komt de baby. Ik ben ontzettend blij dat de operatie op zo’n korte termijn al is want ik kan er niet meer tegen. Ik heb echt de neiging om de gene die het nog een keer in zijn hoofd haalt om te vragen of ik in verwachting ben een klap in z’n gezicht te verkopen (oké ik zal dit niet echt doen , maar de behoefte heb ik wel)

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten