Gezondheidsupdate | Uitslagen en Afspraken #1

by Nienke

Vandaag was het weer zover , ik had weer een afspraak in het ziekenhuis bij de afdeling gynaecologie. Vandaag zouden mijn uitslagen van de CT scan van afgelopen vrijdag besproken worden.

Ik startte mijn ochtend enigszins nerveus, tenminste ik was niet super bewust van dat ik zenuwachtig was maar ik kon het wel merken dat ik ontzettend vaak naar het toilet moest. Wanneer ik zenuwachtig ben slaat dit negen van de tien keer over naar mijn darmen. Okay too much information I know.

Om kwart over 11 had ik een afspraak in het WestfriesGasthuis. Ik was op tijd aanwezig en de vrouw van de receptie gaf me nog een handleiding voor het invullen van een beoordeling van de Gynaecoloog. Dit vond ik wel erg prettig want het leek in mijn opzicht dat er wel wat mee gedaan zou worden. Ik ben overigens voor het eerst zelf onder behandeling in het WFG dus ik kan nog niet echt hier mijn mening over geven.

Het was rustig op de afdeling, er kwam zelfs nog iemand even wat te drinken brengen, terwijl we zaten te wachten. Inmiddels moest ik voor de zoveelste keer weer terug naar het toilet om te plassen. De cyste zat weer aardig op mijn blaas te drukken. Toen ik terug kwam van het toilet zag ik dat mijn vriend aan de telefoon zat. Ik vond het opzich wel vreemd om te zien want ik dacht wie belt er nu in hemelsnaam.  Ik keek nog een keer naar de telefoon aan mijn vriend zijn oor en ik zag dat het mijn telefoon was. Dit vond ik al helemaal vreemd. Ik word namelijk nooit gebeld, behalve door mijn eigen ouders en mijn schoonouders en zij wisten dat ik in het ziekenhuis was. Na een paar minuten werd er opgehangen en was ik toch wel nieuwsgierig wie er belde. Het was de huisarts , hij was benieuwd hoe het met me ging , en hoe de stand van zaken was. Hij had natuurlijk wel het dossier gelezen maar wilde toch even checken hoe het met me ging. Ik heb nog nooit gehad dat mijn huisarts me opbelde hoe het met me ging. Ondanks ik hem niet zelf gesproken heb vond ik het toch wel een fijn / gerustellend ook hoe ik straks later naar de huisarts zou gaan. Ik ben zeer positief over deze huisarts tot zover.

Het was inmiddels 11.15 en ik werd opgeroepen door de gynaecoloog en een dokter in opleiding. Er werd besproken hoe de CT scan er uitzag. Het lijkt er op dat de cyste zich aan de linkerkant bevind (dit is niet exact te bepalen maar voor 95% zijn ze zeker dat het links zit) Ze gaan kijken of het mogelijk is om tijdens de operatie toch mijn eierstok te kunnen laten zitten. Dit kan alleen wanneer er geen te grote schade is aangedaan door de cyste want na verwijdering ontstaat er een wond en als die te groot is kan het niet goed genezen en heb je veel meer kansen op bloedingen. Ik vind het een fijn idee dat ze gaan proberen om hem te behouden maar als het niet kan dan is het niet anders. Je hebt aan een eierstok meer dan genoeg om zwanger te kunnen worden dus als hij toch verwijderd moet worden kan ik in ieder geval nog zwanger worden in de toekomst.

Er zijn tot zover geen slechte cellen aangetroffen in mijn bloed of in de cyste. Er is een minuscule kans dat er toch slechte cellen in zitten. Een deel van de cyste word onderzocht in het lab en wanneer er toch sprake is van slechte cellen zal er na de operatie vervolgstappen worden ondernomen.

Verder zag alles er keurig uit en waren er geen andere dingen te vinden op de CT scan. Dus konden we de operatie in gaan plannen. De gynaecoloog wilde dat het vrij snel ging gebeuren en ik was hier zeker een voorstander van. We gingen naar de assistente van de gynaecoloog om een afspraak te kunnen maken. De gynaecoloog stond er op dat ze zelf de operatie zou gaan doen tenzij er eerder plek was bij een andere collega. Op 18 augustus was het eerste plekje voor de operatie en werd ik meteen ingepland. De gynaecoloog zal dan ook de gene zijn die de operatie zal gaan doen.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten