Gezondheidsupdate juli/augustus #2

by Nienke
Docter met een stethoscoop

Gisteren schreef ik het eerste gedeelte van een heftige gezondheidsupdate, mocht je die gemist hebben HIER  kan je het artikel  teruglezen

Niet zwanger maar een cyste?

Omdat de dokter geen tweede hartslag meer kon vinden twijfelde hij toch of het geen cyste kon zijn.Om eventueel andere zaken uit te sluiten moest mijn urine getest worden. Ik mocht fijn in een potje plassen die inleveren bij de assistente. Er werd een test voor blaasontsteking gedaan en toch een zwangerschapstest.

Na een paar minuten kwam de dokter bij me en vertelde dat ik geen blaasontsteking had en de zwangerschap test negatief was. Maar er kon een kleine kans zijn dat ik toch zwanger was want dr dokter dacht dat ik inmiddels al rond de 30 weken was. En een zwangerschaps test kan dan negatief uitvallen omdat het zwangerschapshormoon niet herkent word door de test.

De dokter zei dat hij toch de gynaecoloog ging bellen dat er toch een echo van mijn buik gemaakt moest worden en dat er toch enig spoed bij zat.

Ik kon direct de volgende dag terecht bij de gynaecoloog. Ik kan je vertellen dat ik de halve nacht niet geslapen heb uit spanning. Wat als ik toch echt zwanger ben? Ik wil nu liever eigenlijk geen baby omdat ik met school wil beginnen, maar goed als het er is .Is het natuurlijk welkom. Dan wijzigen we de planning voor de studie.

De volgende ochtend gingen we op weg naar het ziekenhuis. Ik had om 12u de afspraak.

Bij de gynaecologie

Eerst werd ik ondervraagd, basis dingen of ik medicijnen gebruikte en waarvoor (mijn medische gegevens waren nog niet binnen) en of ik gemeenschap had gehad en de toch zwanger kon zijn. Ik legde uit dat dit haast onmogelijk kon zijn. Maar ik wist dat ik de echo moest afwachten.

Ook nu weer moest ik op een behandelstoel liggen en ging weer een echo apparaat over mijn buik heen. U bent niet zwanger, het is toch echt een cyste… Diepe zucht van ons beide want we waren toch echt niet voorbereid op een baby.

Maar antwoordde de gynaecoloog u heeft wel een flinke cyste. Een hele flinke. Vergelijkt u het maar met een baby van ongeveer 36 weken. SLIK… Sjips dit hadden we ook niet verwacht. Ze meette de lengte dat zat gauw op 20 cm de breedte kon het echo apparaat niet aan. Maar ze kwam uit met andere berekeningen dat deze wel 23 cm breed moest zijn.

Ik mocht inmiddels weer me omkleden. De gynaecoloog vertelde omdat dit zo groot was moest er een en ander onderzocht worden. Ze twijfelde tussen een röntgen en een MRI scan maar omdat ik zo jong ben wilde ze me niet teveel bloodstellen aan straling. Ze ging overleg plegen met haar collega’s . en kwam na 10 minuten weer bij ons terug.

Goed mevrouw R. U heeft dus een flinke cyste deze moet operatief verwijderd worden. We gaan een CT scan maken en er moet bloed geprikt worden. Verder moet u er rekening mee houden dat waarschijnlijk een van uw eierstokken verwijderd gaat worden. De kans op zwangerschap is niet anders dan met twee eierstokken.

We hebben toch gekozen voor een CT scan daar maken we een afspraak voor.Wanneer we gaan opereren maken we een verticale snede zodat wanneer de cyste aan andere organen kleeft we er meteen bij kunnen.

Eh oké wat moet dat moet zei ik. U gaat nu naar mijn collega en die gaat dan een afspraak maken wanneer u de CT scan krijgt.

De vriendelijke collega belde naar de röntgen afdeling. Of er die zelfde dag vrijdag of maandag nog een spoed CT gemaakt kon worden. Vrijdag was er een plekje beschikbaar dus vrijdag werd het. De collega vertelde ook u moet volgende week donderdag weer terug komen voor de uitslagen en eventueel plannen wanneer de operatie gaat plaats vinden.deze afspraak kan alleen volgende week donderdag en mag normaal niet worden ingepland maar de gynaecoloog vind het er toch echt spoed.

Ik moest nog even langs de röntgen afdeling voor een fles contrastvloeistof en uitleg. En daarna door om bloed te prikken.

Vrijdag mocht ik drie uur voor de scan niet meer eten en twee uur voor de scan kon ik beginnen met de contrastvloeistof iedere 20 minuten moest ik een bekertje (1,50ml) opdrinken. Totaal bijna n liter. De eerste 4 kreeg ik gemakkelijk weg maar daarna ging het tegen staan. Gelukkig kreeg ik met veel moeite alles op. Een uur voor de scan mocht ik niet meer naar het toilet.

Een probleem ik kom bij het ziekenhuis aan en moet natuurlijk plassen (de cyste drukt namelijk op mn blaas) Ik meldde me bij de afdeling en vertelde dat ik toch echt moest plassen. Ja mevrouw dat is helaas niet toegestaan. Ik legde uit dat ik een cyste heb die op mn blaas drukte. Ze ging toch maar even bellen naar de afdeling. Ik kon eerder geholpen worden. Dus ik mocht onder het CT scan apparaat gaan loggen er werd een infuus met jodium aangesloten en dit werd in mijn aderen gespoten. (Leuk bijkomend feitje wanneer dit ingespoten word lijkt het of je in je broek plast maar dat doet de jodium er gebeurd verder niks) na 10 min was ik weer klaar mocht ik plassen en daarna moest ik nog even in de wachtkamer zitten om te kijken of ik geen allergische reactie erop zou hebben . daar had ik gelukkig geen last van en mocht gewoon naar huis.

Aanstaande donderdag krijg ik de uitslag en hopelijk wordt er dan ook de operatie ingepland. Het is reuze spannend het is namelijk niet niks als je zo’n grote cyste in je buik hebt.

Ik hou jullie op de hoogte

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten