Gezondheidsupdate Juli /Augustus #1

by Nienke
Docter met een stethoscoop
Afbeelding: Freepik by Janooon

Tijd voor een gezondheidsupdate. Het is alweer een tijdje geleden dat ik hierover heb geblogd. Afgelopen woensdag ben ik weer bij de dokter geweest dus het is tijd voor een update..  Een hele heftige update.

Ik had sinds maandag al ontzettend last van mijn rug. Ik dacht ik heb misschien een spier verrekt door de verhuizing of ik heb me ergens aan gestoten maar ik kan niet herinneren waaraan. Een onschuldig iets.

Twee dagen later was de pijn nog niet weg, het was intenser geworden. Dinsdag lag ik de halve nacht wakker van de pijn. Een aantal keren overwogen om m’n vriend wakker te maken om naar de huisartsenpost te gaan want ik hield het niet meer. Ik wisselde tussen de bank en m’n bed omdat ik eigenlijk nergens goed kon liggen.  Maar uiteindelijk viel ik toch in slaap in m’n bed. In de ochtend vertelde ik aan Bryan waar ik last van had en dat ik de hele nacht wakker van de pijn had gelegen. Hij adviseerde me om toch maar even de dokter te bellen om naar m’n rug te laten kijken.

Ik was nog geen twee dagen ingeschreven bij de dokter en ik moest al naar de dokter. Raar want ik ga helemaal niet snel naar de dokter.

Ik belde de praktijk en vertelde mijn verhaal aan de assistente. Ze vroeg nog heeft u wat bijzonders gedaan wat dit kon veroorzaken. Ik vertelde dat ik net verhuisd was en de pijn wel eens daar door kon komen. Of door mijn medicijn gebruik want mijn medicijnen hebben als bijwerking verstopping en als je net t stukje darm bij je rug hebt doet dit behoorlijk pijn. De assistente zei dat ze nog maar een plekje over had voor dezelfde dag om half 5.

Het was nog begin van de ochtend en mijn schoonvader kwam helpen met het plaatsen van extra keukenkastjes. Ik was rustig op bed gaan liggen omdat ik niet meer wist wat ik met de pijn aanmoest.

Rond twaalf uur  kreeg ik meer en meer pijn. Mijn vriend dacht dat ik het misschien aan mijn nieren had omdat ik ontzettend moest plassen. Ik hield het niet meer en belde de dokterspraktijk weer. Ik kon met spoed om 2u terecht

Ik kwam bij de dokterspraktijk aan en moest helaas wachten omdat er uitloop was.ik was niet urgent genoeg om voor te gaan. Ik verrekte van de pijn inmiddels het wachten in de wachtkamer werd vrij ondragelijk. Na een kwartier was ik eindelijk aan de beurt.

Een nieuwe dokter.

Ik vertelde mijn klachten. Dat ik rugpijn had en ontzettend moest plassen en dat ik zelf dacht aan een verstopping.

Ik mocht op de behandel tafel gaan liggen en de dokter nam als eerste mijn temperatuur op 37,5 een lichte verhoging. Hij ging aan mijn buik voelen of er een verstopping zat. Hij drukte op twee plekken op mijn buik en zei opeens tegen mij,ik denk niet dat het een verstopping is maar ik denk dat u in verwachting bent minimaal 30 weken. Mijn hart sloeg op hol. Ik dacht bij mijzelf dit kan niet mogelijk zijn. Ik ben ongesteld geweest. En ik weet toch echt wat ik gedaan heb.. De dokter zei tegen mij een moment ik ga even een apparaatje halen en hij kwam terug met een echo apparaatje. Hij ging over mijn buik heen en hoorde een tweede hartslag. Toen hij dat zei schrok ik toch wel , hoe kan ik zwanger zijn en helemaal niks gemerkt hebben? Ik zei tegen de dokter dat het haast onmogelijk moest zijn dat ik zwanger was. Hij haalde nogmaals het echo apparaat over mijn buik en de tweede hartslag was verdwenen hij kon alleen mijn hartslag vinden. Dit kon volgens hem dan maar een ding betekenen een cyste op de eierstok. Mijn bloedvaten stonden waarschijnlijk wijd en kon hij zo mijn hartslag in mijn buik horen….

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten