Gezondheidsupdate| Half jaarlijkse controle

by Nienke

dT7rqAjT9

Deze week heb ik mijn half jaarlijkse controle na mijn operatie van nu een half jaar geleden. Voor wie mij nog niet zo heel lang volgt. Een half jaar geleden stond mijn wereld even op zijn kop.

Ik had al een paar dagen ontzettend last van mijn rug. Ik dacht ik heb misschien een spier verrekt door de verhuizing (waar ik midden in zat)of ik heb me ergens aan gestoten maar ik kan niet herinneren waaraan. Een onschuldig iets.

Twee dagen later was de pijn nog niet weg, het was intenser geworden. Dinsdag lag ik de halve nacht wakker van de pijn. Een aantal keren overwogen om mn vriend wakker te maken om naar de huisartsenpost te gaan want ik hield het niet meer. Ik wisselde tussen de bank en mijn bed omdat ik eigenlijk nergens goed kon liggen.  Maar uiteindelijk viel ik toch in slaap.

Ik besloot om toch een bezoek te brengen aan de dokter. Na het onderzoeken van mijn buik waarin de dokter dus iets in mijn buik voelde, kwam hij met de woorden: Ik denk dat u in verwachting bent minimaal 36 weken. Ik kon mijn oren niet geloven. Dit kon niet dat wist ik 100 procent zeker.  Hij zette een echo apparaat op mijn buik en hij dacht een tweede hartslag te horen. Na een 2e poging was deze ook volgens hem weer verdwenen.

Om toch het zekere te weten wat er nu in mijn buik zat, kreeg ik een spoed doorverwijzing naar de gynaecoloog. De volgende dag kon ik daar terecht. Er werden wat vragen gesteld en toen was het tijd voor nog een echo. De gynaecoloog zei meteen u bent NIET zwanger. maar u heeft een flinke cyste op uw eierstok zitten.  De omvang was behoorlijk, deze was te vergelijken met een bijna voldragen baby.

De weken erna kreeg ik allerlei gesprekken, moest er bloed geprikt worden en na 3 weken kon ik eindelijk geopereerd worden. Tijdens de operatie kwamen ze er achter dat de cyste een inhoud had van 3 liter (3 liter, dat zijn gewoon 3 flessen vol cola) hij zat verkleefd aan mijn eierstok dus deze kon helaas niet bespaard blijven.

Het weefsel werd naar het lab opgestuurd om gecontroleerd te worden of ze geen kankercellen bevatten. Dit was niet het geval maar het was wel een borderline gezwel. ( wanneer je hier niks aan doet kan het dus wel kanker worden) maar hij was inmiddels verwijderd. Wel moet ik de komende 5 jaar gecontroleerd worden omdat ze het gezwel hebben moeten openmaken, en er is een minuscule kans dat er toch cellen zijn ontsnapt.

Het nieuwe gynaecologisch onderzoek is dus komende week. Ik ben best wel gespannen, het is namelijk niet niks zo’n onderzoek… maar ondanks de nervositeit sta ik er wel ontzettend positief tegenover, en hoop natuurlijk dat we weer een half jaar goed gekeurd zijn.

Update: Geen nieuwe cysten of iets wat er op lijkt en ook geen slechte cellen gevonden. Dus we vieren een klein feestje! Volgend jaar een nieuwe checkup

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten