Gezondheid en Geluk – Gastblog by Jessica

by Gastblogger
Jessica tijdens zitskiën
Gezondheid en Geluk.Het zijn 2 verschillen die heeel dichtbij elkaar in de buurt staan. Ze hebben zelfs invloed op elkaar, zowel negatief maar ook positief!

Zoals de meeste van jullie (mijn vrienden en kennissen) weten gaat mijn gezondheid de laatste tijd achteruit, dit weerhoudt mij niet om mijn geluk daarin mee te laten gaan. Integendeel! Ondanks dat ik veel gebonden ben aan mijn rolstoel, ga ik er vaak op uit. Er staan dingen op mijn bucketlist die ik graag wil afvinken, sommige zijn voor op langere periode de andere op kort. Veel mensen zien mijn rolstoel als een belemmering in mijn dagelijks leven, en krijg ook regelmatig de vraag of naja vraag ze zeggen het eerder: ‘oh het gaat wel heel slecht met je hè? Zie je namelijk heel vaak in dat ding zitten.’
Dat ding, heet nog altijd een rolstoel… Ik denk dan bij mezelf van dat ‘ding’, dat houd mij nu op de been. Waarom zou het dan slecht gaan? Ik kom buiten, kan weer leuke dingen doen. De wereld ontdekken 2.0 vind ik het! Iets wat niet iedereen kan en het is dan best mooi om te zeggen dat je het wel hebt kunnen doen. Zo heb ik het rolstoelbadminton ontdekt, oké, het is wel iets anders maar het doel is hetzelfde: bewegen en plezier! Mooiere combinatie bestaat er niet. Mensen zien mij elke keer weer een beetje opbloeien als ik een brede (gemeende) glimlach op mijn gezicht tover. Dat… dat heet een stukje geluk!
Laat je leven niet beperken , leef naar je beperkingen
Zondag 1 juli heb ik kennis gemaakt heb ik kennis gemaakt met het zitskiën, ook weer iets totaal anders. Iets wat ik niet had gedaan als ik niet in een rolstoel had gezeten. Natuurlijk denk je de eerste paar keren zo van: tuurlijk is het fijner als je het op de gewone manier kan doen, maar dat gaat nu eenmaal niet meer… en dat kwam wel een paar keer naar boven zeker als je begeleider je naar de liftband moet duwen. Als je die gedachte laat varen dan begint het volgende: genieten! En daar kwam hij weer die hele brede. Dan begint ook de endorfine te werken, het geluksstofje in je lichaam. Je voelt je even zo vrij als een vogel. Niets dat mij kan weerhouden om leuke dingen te mogen doen. De bucketlist kan weer aangevuld worden (met onder andere dus een aangepaste wintersportvakantie, echter zijn deze behoorlijk prijzig voor mindervaliden dus dat wordt sparen of sponsors zoeken), dus die is nog lang niet klaar! De volgorde dat zal me een worst wezen, als ik maar kan genieten. Want ja ik kan dat nog! En zie je die brede lach? Geniet dan mee, want ik hoop dat ik het over kan dragen! Het is zo fijn als dat stofje in je lichaam dan geactiveerd wordt! Het blijft namelijk nog lang nawerken! En dan… wordt het omgezet naar -> GELUK

Doe wat je kan, doe dat met plezier – Lenette van Dongen

Liefs Jessica
Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten