Gefeliciteerd met je Bejaardag

by Dominique

Tja. Iets wat we allemaal wel worden een jaartje ouder. Tot de dood uiteraard want daarna verjaar je niet meer. De tijd kan je niet tegen houden. Het enige wat vast staat in het leven is dat je doodgaat. Dat is een zekerheid die iedereen heeft.

Nou zullen de meeste mensen wel altijd veel plezier beleven aan hun verjaardag. En begrijp me niet verkeerd. Ik vind de aandacht op de dag zelf wel leuk en de visite en cadeautjes krijgen is ook altijd leuk. Want ik hou en haat verrassingen haha. Ja we hebben een haat liefde relatie. Alles wat om me heen gebeurd waar ik geen grip op heb vind ik vervelend en tegelijk spannend want ja je moet het maar ervaren. Maargoed. De rede dat er altijd wel een zwarte wolk drijft rondom mijn verjaardag is vooral de dag ervoor. Voor de mensen die mij kennen weten dit. Maar ik zal kort vertellen waarom. Mijn lieve dierbare oom Ton Effern was als een vader voor me. En er is niemand zoals hij. Ik keek naar hem op. Hij was geweldig en overal geliefd. Hij was hoofdredacteur van het Heerhugowaards nieuwsblad en hij liet zich uitlenen om te schrijven voor diverse kranten.  Hij was op donderdag 29 maart onderweg vanuit Amsterdam na een schrijfklus op weg naar huis. Rond 13:00 uur. Waar het noodlot hem raakte. Hij kreeg een hartinfarct en viel op straat in elkaar. Hij werd direct gereanimeerd maar helaas mocht het niet baten. Onze grote geluk was in een ruk uit ons leven gerukt. Waardoor de klap direct hard aankwam. Omdat er wat tijd overheen gaat en mijn oom eerst geïdentificeerd moest worden door mijn tante kregen wij dit zware nieuws rond 21:00uur te horen. Mijn wereld stortte in.

Niets is zo moeilijk en zo dubbel als je een dierbare verliest wat zo dicht bij je staat. 3uur later. Gefeliciteerd met je 21tigste verjaardag. Ik kon alleen maar huilen. Verschillende berichtjes die me allemaal feliciteerden. Tja zij wisten het vreselijke nieuws nog niet. Vriendinnen probeerde mij te bellen om mij te feliciteren. Ik hing meteen op. Later begrepen ze het wel. Nooit verwacht dat ik gefeliciteerd en gecondoleerd in 1 zin kon horen. En ik kan je vertellen, uit ervaring. Doe het niet. Zeg niet iets feestelijke en iets verschrikkelijks in 1 zin. Je viert het leven niet met de dood van een ander. Zo voelde dat voor mij toen.

Maargoed. Nu is het voor mij altijd een dingetje geworden. Op 29 maart ga ik altijd naar mijn lieve tante toe. Om even stil te staan bij zo’n lieve man.

Ik heb al eerder over hem geschreven zie

Mijn held!

We zijn ook dit jaar bij mijn tante geweest en we hebben het glas geheft op onze lieve Ton. Dit zal een terug komend dingetje zijn. Wat ik niet erg vind want ik ben graag bij mijn familie. Verder zullen de jaren de pijn moeten slijten. Ik heb respect voor mijn tante. Nicht en neef, ik blijf het nog steeds zwaar vinden en het voelt soms alsnog alsof het pas is gebeurd. De tijd zal het leren.

“Waarom nou jij” is het enige wat wij dachten…

Toch heb ik wel nog een stukje om over mijn bejaardag te vertellen. Mark was namelijk lekker vrij omdat het goede vrijdag was. We zijn eerst in de ochtend naar de sloop geweest. Vanwege Trudy. Want ja die ging de apk niet halen helaas. Daarna zijn we door gegaan om te winkelen. Rond etenstijd thuis lekker een pizzatje gegeten. Want ondanks dat ik het niet vierde. We gaan het in de zomer samen vieren ivm tuin die dan af is en er dan meer ruimte is. Kwamen er toch meer mensen dan ik had verwacht. Heel lief.

Ik Ben verwend. Van Mark heb ik een nieuwe garderobe gekregen. Inclusief schoenen en tas hihi. Ik prijs mezelf gelukkig met de dierbare lieverds om mij heen ❤

Bedankt voor al jullie liefde en geduld met mij.

Liefs Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten