Gastblog by Marjan:Geduld en doorademen

by Gastblogger

Na bijna 17 jaar veel tijd met een rolstoel doorgebracht te hebben, heb ik veel bijzondere dingen voorbij zien komen. Bijzonder in de zin van “Mensen bedoelen het vast goed, maar doe maar liever niet”. Van mensen die met hun handen in mijn gezicht wapperen en daarbij koetsie koetsie zeggen, tot mensen die in de supermarkt, met handen omhoog, roepen dat ik ze niet aan moet rijden. Over het algemeen kan ik best wel wat hebben en heb ik geleerd hierom te lachten. Met deze aanhoudende warmte vind ik het echter moeilijker om vriendelijk te blijven. MS en warmte gaan niet zo goed samen. De warmte zorgt ervoor dat MS klachten tijdelijk verergeren. Hierdoor wordt mijn geduld zowel voor mezelf als voor anderen op de proef gesteld.

Van de week was weer zo’n op de proef moment. Ik was mijn hond aan het uitlaten en een meneer, die op zijn rollator van de zon zat te genieten, begon een praatje met mij. Ik ken niet meneer verder niet, dus was het vooral een gesprek over koetjes en kalfjes. Zo’n soort gesprek kan ik met dit weer nog wel voeren, dat was geen probleem. Het probleem ontstond pas toen ik rond 20.30 tegen Femmie (mijn hond) zei “kom, we gaan naar huis, ik wil naar bed”. Waarop die meneer hoogst verontwaardigd zei “HOEZO naar bed, het is 20.30, je moet eens wat vaker met die dikke billen uit je rolstoel komen, dan was je niet zo moe”…. Hoewel ik van binnen echt wel ontdaan was over wat hij zei, heb ik er jammer genoeg niet mijn hele scheld arsenaal uitgeflapt. In plaats daarvan ben ik de verdediging ingegaan. Wel maar heel kort, ik wilde echt heel erg graag naar bed. Na een paar minuten sloot hij het gesprek af met “we zien elkaar de volgende keer weer, dan kletsen we verder”…. Ik denk zomaar van niet 😉

Zijn opmerking heeft me nadien nog enige tijd bezig gehouden. Zonde, het laatste wat ik met deze warmte kan gebruiken, is een verhitte discussie met mezelf. Zeker niet over een opmerking die gemaakt wordt door iemand die mij helemaal niet kent. Of ik hem de volgende keer alsnog op zijn nummer zet, of gewoon vriendelijk voorbij rijd… de tijd zal het leren.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten