Gastblog by Ymkje: Ik luister niet, maar hoor het wel

by Gastblogger
 Vorige week schreef ik in mijn blog Een fiets met een verhaal dat ik het belangrijk vind dat kinderen spelenderwijs in aanraking komen met dingen die net een beetje anders zijn, maar daarmee nog niet raar of stom of gek. Deze week leg ik uit waarom.
Regelmatig hoor ik kindjes enthousiast roepen. ‘Kijk mama, wat een rare fiets!’. Ik geef ouders dan een grote grijns en een dikke knipoog, kinderen zeggen nou eenmaal wat ze denken. Ik vind het niet zo fijn, maar kan daar best begrip voor opbrengen.

Van de week fietste ik vanuit de stad naar huis en ineens ging er achter me een scheldkanon af. De stem van een volwassen vrouw. Het duurde even voordat ik me realiseerde wat er gezegd werd en dat het voor mij en mijn fiets bedoeld was. Nou verstaat mijn fiets geen Nederlands (of welke taal dan ook), dus dat daar een hele scheldpartij op losgelaten werd, was sowieso al opvallend.

Daarnaast heb ik mezelf aangeleerd daar niet meer op te reageren, dus schelden heeft niet zoveel zin als je mijn aandacht wil. Deze mevrouw was echter niet zo blij met het uitblijven van mijn reactie en bleef achter me rijden, steeds nadrukkelijker mijn aandacht trekkend. En toen kwam daar een stoplicht.

Mijn hersenen begonnen even te ratelen: ‘Shit. Rood. Auto’s over de kruising, dus ik moet stoppen. En die vrouw zit achter me en wordt duidelijk steeds minder blij met me’. Heel even lijkt het alsof ze ook gaat stoppen en schieten er beelden door me heen van een vrouw die begint te slaan, maar ze besluit een andere kant op te gaan. Mooi. Daar ben ik vanaf.
Nou is dit een extreem geval en wordt er vaak alleen maar gekeken, gewezen, gefluisterd en gegiecheld, maar op zo’n moment voel ik mij kwetsbaar. Dat wil ik, voor mezelf en voor anderen, de wereld uit hebben. Sowieso ben ik me wel bewust van mijn beperking, dus me daarop attent maken door te gaan schelden, heeft weinig zin. We zijn zoals we zijn en laten we dat vooral zo houden.
If we settle for tolerance, we have failed. Our goal is love.
Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten