Gastblog by Ymkje Boekentips: wat lees ik graag?

by Gastblogger

Een paar weken geleden noemde ik een boek dat ik op dit moment aan het lezen ben. Binnenkort meer hierover, als ik het uit heb! Maar welke boeken inspireren en intrigeren mij nog meer? Hieronder een greep uit mijn boekenverzameling:

365 dagen succesvol
365 dagen succesvol is opgezet door Arjan Vergeer en David de Kock. Hun missie is Nederland in 2020 het gelukkigste land ter wereld te laten zijn en dit willen ze bereiken door trainingen en seminars te geven. Ze laten je hier o.a. bij onderzoeken waar je echt blij van wordt, wat je belangrijk vindt om te doen en hoe je dat kan bereiken. Ook hebben ze bovenstaand (overigens makkelijk te lezen) boekje geschreven. Hun methodiek werkt volgens 13 te doorlopen stappen en bij elke stap die ze beschrijven, hebben ze een kort filmpje met uitleg gemaakt die je op hun website terug kunt vinden. Het geeft mij meer zekerheid over wie ik ben en waar ik voor sta, mijn zelfvertrouwen is er door toegenomen. Heel fijn! Overigens hebben ze nóg een boek geschreven: 365 dagen succesvol – Het Relatieboek.

Be the Hero you’ve been waiting for
Ken je Challenge Day? Ken je anders het KRO-programma ‘Over de Streep’ of het RTL4-programma ‘Als je me echt zou kennen…’? Want dan heb ik bij deze ook nog een paar tvprogramma-tips voor je.
Challenge Day is opgezet door 2 Amerikanen met als missie dat ieder kind op de wereld zich veilig, geliefd en gezien voelt. Dit doen ze door workshops te geven en (in Nederland) middelbare scholieren te laten zien dat ze (mensen) meer hetzelfde zijn dan van elkaar verschillen. Ook komen de oprichters een aantal keer per jaar naar Nederland om workshops te geven van uit Challenge Day principe. De eerstvolgende is al snel: van 12-14 november (zeer aan te raden!).
Rich & Yvonne vertellen in hun overigens Engelstalige boek veel over gebeurtenissen in hun eigen leven en hoe ze dat gevormd heeft, zonder dat het alleen maar over hun gaat. Ik vind dat prettig lezen, omdat ik hen er beter door heb leren kennen. Verder beschrijven zij veel van hun werkmethoden en waarom ze doen wat ze doen.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap
Dit boek is geschreven door Stephen R. Covey (overleden in 2012). Covey was een Amerikaanse managementgoeroe en de titel deed mij in eerste instantie vermoeden dat het zou gaan over leiderschap in werksituaties. Ik kwam er echter achter dat dit niet geheel waar is, voor mij gaat het met name over hoe je leiderschap over je eigen leven neemt. Ik vind het een makkelijk leesbaar boek, hier en daar wat Amerikaans, maar wel met humor geschreven. Ondanks het feit dat ik het 7 jaar geleden gelezen heb, heb ik er veel aan gehad wat ik nu nog dagelijks in de praktijk breng.

Veel leesplezier en tot volgende week!

Groetjes,

Ymkje

Afbeelding van Pixabay
Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten