Gastblog by Ymkje: Bewegen is zeg maar echt (niet zo) mijn ding

by Gastblogger

Vandaag ben ik trots. Trots? Ja, trots. Waarom? Omdat ik deze week voor het eerst sinds 11 jaar weer in een zwembad heb gelegen en meegedaan heb aan een zwemles.

Als kind heb ik, als fysiotherapie, heel veel gezwommen. Omdat het fysiotherapie was, goed voor mijn lijf en dus ‘moest’, ben ik op mijn 18e gestopt. Want laat ik nou een gloeiende hekel hebben aan ‘moeten’, dus al het ‘leuke’ aan zwemmen was er wel af. Tel daar een flinke val op de gladde badkamervloer bij op, zo’n 3 jaar geleden, en de hoge drempel is ontstaan.

Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding met bewegen gehad. Geconfronteerd worden met dingen die ik niet goed kan, vind ik niet fijn (verder ben ik geen streber, *ahum*) en aangezien mijn evenwicht niet 100% is en ik een wat kwetsbaarder rug heb, kan ik sowieso niet aan alles meedoen. Denk hierbij aan balsporten, (goed) dansen, paardrijden en meer. De enige sport die ik eigenlijk echt goed kan is, jawel: zwemmen. Verder vind ik het fijn om lekker buiten te zijn en te fietsen en wandelen, dus dat probeer ik ook regelmatig te doen, alhoewel ik niet eindeloos ver kan lopen (zo’n 1.5km).

Nu heb ik daar dus een nieuwe sport bij. Superfijn, ik neem een stukje chocola en een lekkere bak koffie om het te vieren!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten