Afgelopen week wat zo’n chaos op mijn werk met alleen maar slecht nieuws mededelingen en een hele hoop stress. Ik merk gewoon dat ik helemaal opgefokt ben door alles wat er gebeurt is. Daarom heb ik erg de behoefte om over iets leuks te schrijven wat ik recent gedaan heb. Nu heb ik aardig volle agenda en veel leuke dingen gedaan, maar met heel veel plezier kijk ik terug naar mijn bezoek aan de Kunsthal Rotterdam begin november.

De tentoonstelling Actie <-> Reactie was de reden voor mij om een bezoekje te brengen aan dit museum. Deze tentoonstelling gaat over kinetische (bewegende) kunst en is een echte beleving.  Beweging en licht staan centraal bij de kunstwerken die te zien zijn bij deze tentoonstellen. Je mag door kunstwerken heen lopen, je kunt kunstwerken bedienen of aanzetten en wordt verrast door wat je dan ziet of voelt.

Ik vond het in het begin wel even ongemakkelijk of ik nou echt bepaalde kunstwerken mocht aanraken of zelfs in mocht lopen. Normaal gesproken mag je nooit iets aanraken en moet je vooral niet te dichtbij komen, dus voelde het de eerste keer alsof ik iets deed wat niet mocht (haha ik klink net als een klein kind). De kunstwerken met lichtprojectie waren heel indrukwekkend, wat je allemaal kunt creëren met licht is wonderbaarlijk.

Het meest verward was ik van de installaties met ventilatoren die een stuk stof of  lint continue lieten bewegen door gebruik te maken van de luchtstroom. In mijn ogen zijn het gewoon ventilatoren maar nu is het een onderdeel van een kunstwerk en zorgt voor bizarre bewegingen van het materiaal.  Eenmaal gefocust op de beweging van het materiaal kan je niet meer stoppen met kijken. Alsof de stof danst in de lucht om de wind, prachtig!

Nu ik dit schrijf en de foto’s terug zie ben ik weer aan het genieten van wat ik gezien heb. Mijn frustratie van de werkweek is gelijk een stuk minder, dus het heeft geholpen. Maar bij deze een tip van mij, een actieve tentoonstelling waar jong en oud van kunnen genieten!

Liefs, Kim