En wat wil je doen?

by Kim

‘En wat wil je doen?’  was de vraag die ik op mijn schoot geworpen kreeg tijdens mijn bezoek aan de bedrijfsarts. Terwijl ik nog bezig ben met het verwerken van het nieuws dat ik op zoek moet naar een ander beroep,  wordt er mij gevraagd wat ik wil. Ik weet wat ik wil, gewoon doktersassistente zijn en kunnen assisteren bij verrichtingen. Gewoon zelf kunnen injecteren en medisch technische handelingen uitvoeren. Maar door het trillen van mijn hand bij fijne bewegingen kan dat niet meer, en dat moet ik gaan accepteren.

Het accepteren van mijn huidige situatie lukt redelijk. Soms ben ik nog wel verdrietig of boos, vooral op momenten als ik sta te stuntelen om een sleutel in een slot te stoppen. Maar ik weet dat ik kan aanpassen aan deze situatie en dat ook dit uiteindelijk weer gaat wennen. Wat ik wel lastig vind is dat er nu direct van mij verwacht wordt dat ik weet wat ik wil. Eerlijk gezegd heb ik echt geen flauw idee… Ik werk bij een fijne organisatie en wil daar echt niet weg, maar ik wil wel een baan hebben met uitdaging. Omdat ik hier nu ‘verplicht’ over na moet gaan denken voel ik me onrustig. Het voelt alsof ik op een kruispunt sta maar niet weet welke kant ik op moet gaan omdat ik geen flauw idee heb wat mijn bestemming is.

Door het nadenken over een nieuwe beroep/ nieuwe werkzaamheden, ga je de huidige werkzaamheden meer waarderen. Het is zo stom dat je dit pas beseft als het je afgenomen gaat worden. Nu kan ik wel de administratieve kant van mijn werk blijven doen, maar dat wil ik zelf niet. Ik ben niet mentaal sterk genoeg om nog jaren dagelijks geconfronteerd te worden met de dingen die ik leuk vind maar niet meer kan doen. Juist de verrichtingen in combinatie met de administratie en het patiëntencontact maken het beroep doktersassistente zo leuk. Neem je een onderdeel weg dan is het gewoon niet meer hetzelfde.

Gelukkig krijg ik binnenkort advies van personeelszaken zodat ze me kunnen informeren over de mogelijkheden binnen de organisatie. Zonder deze begeleiding zo ik geen flauw idee hebben waar ik moet beginnen. Ik hoop zo een beter beeld te kunnen krijgen van wat ze voor mij kunnen betekenen en wat ik wil/kan doen binnen de organisatie. Ook moet ik zelf gaan nadenken over wat mijn sterke kanten zijn en waar ik (nu) goed in ben. Door mij daarop te focussen hoop ik dat ik nieuwsgierig ga worden. Nieuwsgierig naar de beroepen of opleidingen die er zijn en die ik kan doen. Die nieuwsgierigheid kan ik goed gebruiken om alles om te zetten naar een positieve toekomst. Ik wil namelijk niet verdrietig blijven omdat mij dit overkomt. Ik wil uiteindelijk trots zijn op mezelf dat ik deze koerswijziging met beide handen heb aangepakt. En ik hoop dat ik iets kan gaan doen dat mij plezier en voldoening geeft.

Voorlopig heb ik nog genoeg tijd om na te gaan denken over wat ik wil aangezien dit pas vorige week besproken is. En ik wil geen overhaaste beslissingen nemen. Het gaat over mijn toekomst en daar moet ik alle tijd in steken die nodig is. Maar doordat dit traject nu ingaat voelt het niet alsof je er alle tijd voor krijgt. Ik heb nu alweer 2 afspraken in mijn agenda staan na mijn vakantie om dit in gang te zetten, en iedereen wilt het maar snel laten plaatsvinden. Het is een beetje dubbel want ik wil dit zelf ook gewoon achter de rug hebben, maar wil geen spijt krijgen over te snel genomen beslissingen.  Belangrijkste wat ik nu kan gaan doen ik proberen te gaan accepteren dat dit mijn huidige situatie is en dat ik het verdriet dat het nu nog geeft een plek kan geven. Zodra ik het heb kunnen accepteren als  ´nog een stukje Kim´  kan  ik het loslaten en me openstellen voor de kansen die ik nog heb.

De afbeelding die ik geplaatst heb bij deze blog is gemaakt voor een in een afscheidscadeau van een collega. En eigenlijk verbeeld het goed mijn huidige situatie, staand in mijn witte ziekenhuispak met S.O.S. in de hand, wachtend op de hulptroepen!

Wordt vervolgd…

Liefs, Kim

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten