Eens breek je…

by Dominique
Afbeelding: Game over
Afbeelding: Pexels

Ik dacht altijd dat ik wel sterk was. Ik probeerde mezelf altijd groot te houden. Meestal lukte me dit ook prima. Dan ga ik eens in de 6-8 weken langs de praktijk ondersteuner, je weet wel GAL spuwen.

Meestal werkt dit dan ook prima voor me. Alleen werkte dit prima, toen ik er “alleen” voor stond en dan bedoel ik niet dat ik geen vrienden of familie om me heen heb, ik bedoel als in alleen geen partner.
Aan je partner vertel je namelijk net iets meer, niet dat ik dat niet doe. De arme Mark krijgt het soms flink te verduren (hoe houdt hij het uit met me) en ik ben gezegend met zo’n lieve begrip volle man aan mijn zijde. Maar soms voel ik me niet zozeer onbegrepen maar eerder bejaard.

Afgelopen weekend had ik mijn nichtje van 10 jaar te logeren. (Dit gebeurd 1x per maand en in de vakanties. Pleegmoeder of in mijn geval ben ik pleeg tante. Lang verhaal maar long story short, mijn nichtje woont bij pleegouders en ik vang der eens in de aantal weken op). Mark kwam met het leuke idee om anders naar sea-life te gaan! Heel leuk voor me nichtje en voor Mark… Ik zag het helaas niet zo zitten. Ik was namelijk al met het wakker worden al doodop, maar hoe leg je zoiets uit..

Toen ik niet al te enthousiast reageerde werd dit in eerste instantie ook niet in dank afgenomen. Voor mij is een dagje weg of uit best vermoeiend en ik sta er dan ook niet altijd om te springen om de “deur” uit te moeten en leuke dingen te gaan doen terwijl mijn lijf schreeuwt om rust. Wat heel tegenstrijdig is aangezien ik 26 jaar ben en er eerder obesitas, zwanger en lui eruit zie dan als iemand die twee zware hersenoperaties en 25 bestralingen heeft ondergaan. Want hoe ik het wend of keer, het komt er wel op neer dat ik eruit zie als 26 maar me vaak 80 jaar oud voel.

En als je op zo’n moment je niet begrepen voelt, dat doet zeer. Nu komt er bij mij meteen veel meer uit dan alleen die pijn, dus arme Mark heeft het meteen allemaal over zich heen gekregen. Maar zo lief begreep mij toch en vroeg wat ik dan misschien wilde of denk aan te kunnen

Nu hebben we van deze mooie dag toch nog een soort uitje gemaakt. Met nog twee vriendinnetjes zijn we naar het strand gedaan in IJmuiden. Even zitten en relaxend naar schelpen en zeedieren zoeken in de zon. Alleen stom ik smeer me altijd in en draag uit voorzorg een hoed of een pet. Uiteraard nu was ik alles vergeten. Dus moest ik na afloop op de blaren zitten met een verbrande voorhoofd en armen… maar het dagje weg was evengoed geslaagd.

Op de heen weg hadden ze nog praatjes, maar de terug weg was het voor Mark en mij super relaxed.Eenmaal thuis hebben ze met zijn allen bij mijn vriendin pizza gegeten zodat Mark en ik even konden bijkomen. Ze hadden super veel mazzel want daarna nam me vriendin ze na het eten nog even mee om een rondje kermis te doen. Want ja dat kon ik echt niet meer aan. (Granny)

Gelukkig hadden ze net zo’n leuke dag als ik. Ookal was mjjn energie helaas op tegen etenstijd, met wat inspanning van vrienden kom je een heel eind

Wat heb ik ervan geleerd..toe te geven wanneer het mij allemaal EVEN teveel word…. het overkomt zelfs de beste. Daarom ben ik zo blij en gezegend met zulke goede en lieve steun van me vrienden, familie en partner. Ik kan jullie niet genoeg bedanken in deze reis, naar een betere gezondheid. Dank jullie en ik hou van jullie.

Zo dat mag ook eens gezegd worden! ❤️

Liefs: Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten