Een receptje

by Dominique

plate-1556951-640x480

Afbeeldingscredit:  by Jean Scheijen 

Ik dacht laat ik eens iets anders plaatsen dan het gewone, iets wat we niet zo vaak voorbij zien komen. Iets wat ik zelf erg leuk vind om te maken. Iets wat best simpel is om te maken, je hoeft geen f*cking Gordon of Jamie te zijn om dit te fixen.

En ik zie je nu denken, nou vandaag nog met je recept. Ooit gehoord van aardappel anders? Ik maak hem even anders dan de verpakking.

Benodigheden:

Pan (hapjespan)
ovenschotel
snijplank & een mes (Duh)
Wat koop je, heel simpel ik haal altijd de aardappel tuinkruiden en ui. 1 x de bacon meegenomen, niet te kanen. Maarja smaken verschillen.

Voorheen maakte ik het altijd met kipfilet, maar me vriend heeft liever rundvlees. Eigenlijk kan je elk soort vlees er wel in doen wat je lekker vind. Je kan het ook gewoon ernaast doen net wat je lekker vind. Soms doe ik er kippenvleugels naast als bijgerecht.

Wat heb je verder nodig:

groente naar keuze bijvoorbeeld ui, champignons, paprika, of een groente pakket (for the lazy people)
vlees
zakje aardappel schijfjes
potje aardappel anders
geraspte kaas
5 tomaten
Wat je moet doen:

De oven aanzetten op 200 graden. Daarna pak je de ovenschaal en vet deze in met boter of olijfolie, ieder zijn smaak.

Dan pak je de hapjespan, daarin bak je het vlees en daarna doe je de groente erbij tot dit bijna gaar is zo’n 10 minuutjes op laag vuur.

De aardappelpartjes doe je in de ovenschaal als bodem bedekking. Je kan het netjes neerleggen zoals op de plaatjes, maar ik pleur altijd alles er gewoon zo in en verdeel het. Daarna doe je de inhoud van je pan eroverheen. Als je dit hebt gedaan dan maak je het potje aardappel anders open en gooi de inhoud eroverheen als een beddeking. Ik strijk dit altijd glad met een pannenlikker.

Daarna snij je de tomaten in plakken en verdeel je dit over de hele ovenschotel. Daarna pak je de gerapte kaas. (Ik gebruik altijd oude kaas maar voel je vrij in jonge kaas of mozerella. Of beiden te gebruiken) je verdeelt dit over de schotel en doet deze daarna 45 min in de oven. En daarna eetsmakelijk!

Liefs Do

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten