Een nieuw jaar

by Gastblogger

Afbeeldingscredit: Negative space

2017 is inmiddels alweer een paar dagen oud. (Zou ik ook zo schrijven over mijn baby straks als hij eenmaal op de wereld is?) Een nieuw jaar waarin we weer met frisse moed aan allerlei nieuwe dingen kunnen beginnen.

Ergens onzin natuurlijk, want we kunnen toch elke dag van het jaar met nieuwe dingen beginnen en we kunnen ook elke dag van het jaar oude gewoontes loslaten. Toch staan we rond deze tijd er pas het meest bij stil. Voor mij was oud en nieuw een moment om stil te staan bij het feit dat ons kindje dit jaar geboren wordt. Dat is een van de grootste gebeurtenissen in je leven, volgens mij, en dat is ook één van de dingen die centraal staat dit jaar. Ik plan er een zwangerschapsverlof omheen (tsja, je hebt recht op 16 weken, dus waarom niet). Die hele periode voelt al heel lang, maar daarna moet ik natuurlijk mijn eigen bedrijf weer combineren met het huishouden en het feit dat ik moeder ben.

Oud en nieuw betekent ook vuurwerk. Om eerlijk te zijn vond ik het vuurwerk kijken bij mijn ouders altijd heel leuk. Vroeger keken we van achter het raam op de slaapkamer van mijn ouders naar het vuurwerk in het dorp. Later woonden we aan een rustig landweggetje en daar konden we op de hoek gaan staan en zag je al het vuurwerk uit alle dorpen en steden rondom. Dat was echt een heel mooi gezicht. De laatste jaren vind ik het vuurwerk eigenlijk niet zo leuk meer. Vorig jaar gingen we vanaf ons huis rond half 1 naar het huis van de moeder van mijn vriend, in de straat hiernaast en op dat kleine stukje zag ik bijna niks. Overal hingen kruitdampen en aan alle kanten waren knallen te horen. Dat kleine stukje lopen vond ik verschrikkelijk. Dit jaar hebben we het bij vrienden gevierd en zijn we tot 2 uur ‘s nachts gebleven. Zelf ben ik binnengebleven en heb ik van achter het raam toegekeken. Toen we naar huis liepen waren er nog wat knallen te horen onderweg en dat vond ik eigenlijk ook niet zo fijn, maar het was niet zo erg als vorig jaar om half 1 met al die kruitdampen. Onderweg kwamen we nog wat vuurtjes tegen waar mensen bij stonden en dat was het dan ook wel.

Voor iedereen nog een gelukkig nieuwjaar en hebben jullie goede voornemens?

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten