Een half jaar zonder Facebook.

by Nienke
Vervaagd facebooklogo

Afgelopen April schreef ik een blogpost over dat ik mijn Facebook heb verwijderd.  Ik heb getwijfeld of ik een update zou plaatsen na mijn vorige blogpost, maar omdat er naar gevraagd werd: Hoe bevalt het zonder Facebook? Wijd ik deze blogpost aan Een half jaar zonder Facebook. Mis ik Facebook? Heb ik toch weer een Facebook account aangemaakt? Wat doe je zonder Facebook?

Afgelopen April verwijderde ik mijn persoonlijke Facebook account. Na bijna 7 jaar een account te hebben gehad, drukte ik zo op “download mijn gegevens en verwijder mijn Facebook ” En eerlijk gezegd ik heb er geen seconde spijt van gehad! Ik postte zelf vrij weinig meer op mijn persoonlijke Facebook, en ik mis ook niet het geschreeuw van anderen op Facebook. Want dat vond ik de afgelopen jaren toch wel het vervelendst aan Facebook.  Of het nou het zwarte pieten vs roetpiet verhaal was of de vluchtelingen uit Syrië die in Nederland alle banen kwamen inpikken. Er zullen een hoop discussies zijn geweest die ik gemist heb. Thank God! En nee het was niet allemaal maar negatief, in het begin was het een tof platform, maar naar verloop van tijd begon er mij meer tegen te staan waaronder de schreeuw-discussies, overload aan advertenties. En uiteindelijk werd Facebook er niet beter op na het Cambridge schandaal. (Overigens was dit niet de reden dat ik mijn Facebook heb verwijderd.

Mijn familie en vrienden die het dichtst bij mij staan missen helemaal niets van mijn leven; want ik update ze persoonlijk wel over hoe het met mij gaat en wat ik aan het doen ben.  En daarnaast heb ik ook natuurlijk Dailyspoonie die ook voorzien word van persoonlijke updates. En ik weet dat een aantal familieleden en vrienden zijn die soms via daar bij lezen. Ook dat is oké!

Ben je contacten verloren door het verwijderen van Facebook?

Ja ik ben contacten verloren. Niet alleen mensen waarmee ik bevriend was omdat we ooit samenwerkte of op dezelfde school zaten er zaten zeker wel een paar mensen tussen waar het contact volledig mee verwaterd is waarvan ik dacht dat het vrienden waren. Maar he!  Alleen Social Media interesse telt niet (spoonies uitgezonderd)! Dan ben je niet echt geïnteresseerd in mijn leven. Goodbye!

Wat doe je zonder Facebook?

Leven dûh! Oké eerlijk bekennen ik heb ook nog mijn andere sociale kanalen Twitter en Instagram. Twitter ben ik wat actiever op als op Instagram maar beide sociale media kanalen gebruik ik. Maar ik heb mijn sociale kanalen volledig opgeschoond ik volg ongeveer 100 mensen. Mensen waar ik in geïnteresseerd in ben. Mensen die berichten posten die positieve energie geven. Ik heb een woordenfilter in Twitter dat ik bepaalde onderwerpen gewoon niet meer zie in mijn tijdlijn. En voor de rest leef ik mijn leven.

Ik heb natuurlijk nog steeds een Facebook pagina voor Dailyspoonie, omdat ik er een groot gedeelte van onze volgers via Facebook komt. Maar verder dan artikelen plaatsen, doe ik dus niet. Ik spendeer ongeveer 5 a 10 minuten per week op Facebook en dat bevalt me echt helemaal prima!

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten