Drukke weken voor kerst

by Kim

Wat fijn dat er al kerstberichten voorbij heb zien komen op Dailyspoonie, want wat hou ik van sfeer zo rond de feestdagen. Bij ons thuis staat de kerstboom al even en iedere avond steek ik toch echt de kaarsjes aan. De foto heb ik genomen vanaf de plek waar ik altijd zit op de bank, heerlijk naast de kerstboom!  Helaas is het alleen thuis kerstsfeer want het op het werk is het zo druk dat het de sfeer teniet doet. Zo druk zelfs dat ik vorige week geen tijd had om een blog te schijven…

Naast dat het gewoon druk is op de polikliniek, heb ik het ook druk met overige afspraken. De FML (functie mogelijkheden lijst) is anderhalve week geleden ingevuld door de bedrijfsarts. Na het invullen van deze lange lijst (voor je gevoel komt daar geen einde aan), heb ik aangegeven dat ik toch toename van pijn ervaar. Dit is vooral na drukke dagen als ik veel frustratie/chaos heb ervaren op het werk doordat dingen niet lekker lopen. Nu heb ik de opdracht gekregen om tijdig aan te geven wanneer het teveel is, aangeven wat mijn grens is. Het aangeven van grenzen is nou eenmaal niet mijn talent, en ik ben het ermee eens dat ik dit moet blijven oefenen. Alleen als de chaos en frustratie ontstaat door onduidelijkheid van andere kan ik moeilijk een grens aangeven… Toch? #ikweethetallemaalnietmeerhoor

Nu de FML is ingevuld komen de mails binnen met vervolgafspraken voor loopbaan oriëntatie en de arbeidsdeskundige. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen er ondertussen bezig zijn met mijn werkende toekomst, dat ik soms niet meer weet wat de volgende stap is. In dit geval staan de volgende afspraken gepland voor januari. Het is allemaal een stuk ingewikkelder dan ik verwacht had. En nu met de toename van de pijn zou ik toch graag dat er iets van vooruitgang plaats vindt…

Het voordeel van de maand december is dat ik veel tijd door kan brengen met vrienden en familie. Dit geeft mij altijd een goed gevoel en zorgt voor ontspanning. Wel hoop ik dat het op het werk snel beter wordt zodat de pijn niet nog meer toeneemt. Dat zou namelijk een klote begin van 2019 zijn, en ik wil 2019 juist positief beginnen!

Komende week staan er twee leuke uitjes op de planning waar ik heel erg naar uit kijk! Ik hoop dat het net zo leuk is als ik hoop, en zal jullie er met de volgende blog alles over vertellen! Zo hoop ik ook met deze uitjes 2018 een beetje positief af te sluiten zodat er ook veel leuke herinneringen aan dit jaar verbonden zijn.

Liefs, Kim

Print Friendly, PDF & Email

You may also like

Skip to content

Als je de blog van dailyspoonie wil blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer weten hierover lees onze Privacy Verklaring meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten